ETTERTRAKTET: Alexander Kristoff har gode kort på hånda når han skal skrive under på sin neste proffkontrakt. Søndagens andreplass i Milano-Sanremo var et nytt bevis på nordmannens toppkvaliteter. Foto: Luca Zennaro / Ap / NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Alexander Kristoff har gode kort på hånda når han skal skrive under på sin neste proffkontrakt. Søndagens andreplass i Milano-Sanremo var et nytt bevis på nordmannens toppkvaliteter. Foto: Luca Zennaro / Ap / NTB scanpixVis mer

Her er Kristoffs millionkrav

Superstjernen forhandler med flere lag.

MILANO (procycling.no) Umiddelbart etter Milano-Sanremo skal Alexander Kristoff i forhandlinger med Katjusja om ny kontrakt.

Nordmannen har blitt en ettertraktet herre etter fremragende prestasjoner, og har interesse fra flere lag.

- Det er en enorm interesse for Alex på dette tidspunktet, sier agent Joona Laukka til procycling.no.

- Er det stor forskjell på tilbudene?

- På dette tidspunktet hører vi hvordan omstendighetene er i lagene. Deretter snakker vi om penger.

Lønn viktig
I 2012 ble Kristoff selv overrasket over hvor lett det var å fikse millionkontrakt i Katjusja. Med Laukka med på laget i 2015, kan Kristoff forvente summer helt i øverste klasse.

- Alexander er en leder og skal lønnes deretter.

- Hvor mye spør han etter?

- Det er en hemmelighet.

- Men er det mulig matche lønninger som for eksempel Peter Sagan har?

- Det er i den sonen, ja.

Den slovakiske stjernen tjener i overkant av fire millioner euro i året, rundt 35 millioner norske kroner etter dagens kurser.

- Men det er selvfølgelig ikke penger det står på. Det er ikke slik at vi går rundt til alle lagene og ber dem legge penger på bordet. Det handler mye om lagsammensettingen, forteller Laukka.

Usikkert rundt hjelperyttere
Kristoff har som følge av sterke resultater fått plukke flere nye ryttere til Katjusja. Deriblant norske Sven Erik Bystrøm og italienske Jacobo Guarnieri.

Rundt forhandlingsbordet med nye lag er det imidlertid ikke et krav fra nordmannen at han skal ha med seg hjelperne fra Katjusja.

- Han stoler på at lagledelsen i et nytt lag vil ta gode avgjørelser og plukke rytterne han ønsker. Han tar ikke med seg lagkameratene sine til møtene for å forhandle sammen. Han stoler såpass på eventuelle nye lag at han får de rette rytterne rundt ham.

Laukka røper i tillegg at trener og stefar Stein Ørn er aktivt inne i forhandlingene med andre lag.

Usikkert om Katjusja består
Hovedpersonen selv er taus rundt mulige utfall etter forhandlingene med Katjusja. Det spekuleres samtidig rundt framtiden til det russiske storlaget, og grunnlegger Igor Makarov sier mye avhenger av resultatene våren 2015.

- Jeg har en følelse av at laget kommer til å fortsette, det er det jeg har fått beskjed om hvertfall.

Alexander Kristoff har syklet i Katjusja siden 2012. Da kom han fra amerikanske BMC hvor han syklet to sesonger etter overgangen fra Team Joker i 2009.

MØRBANKET AGENT: Joona Laukka krasjet kraftig på sykkel. Finnen innrømmer flau at han ikke hadde hjelm, men var i trygge hender ettersom kona er lege. Noen sting ble det sydd hjemme i stua i Frankrike. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.no
MØRBANKET AGENT: Joona Laukka krasjet kraftig på sykkel. Finnen innrømmer flau at han ikke hadde hjelm, men var i trygge hender ettersom kona er lege. Noen sting ble det sydd hjemme i stua i Frankrike. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.no Vis mer