KRONEIS: Kronprins Håkon setter en stein i curlinghallen på Lillehammer i forbindelse med deltakelsen i det første møtet som medlem av hovedkomiteen for Ungdoms-OL på Lillehammer. Fra venstre: Peder Siksjø og Markus Skogvold. Bak vinduene i curlinghallen står Arne Hammersmark, politimester i Gudbrandsdalen politidistrikt og ordfører i Lillehammer Espen Johnsen. Bak stolpen skimtes fungerende fylkesmann i Oppland, Asbjørn Lund. 
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
KRONEIS: Kronprins Håkon setter en stein i curlinghallen på Lillehammer i forbindelse med deltakelsen i det første møtet som medlem av hovedkomiteen for Ungdoms-OL på Lillehammer. Fra venstre: Peder Siksjø og Markus Skogvold. Bak vinduene i curlinghallen står Arne Hammersmark, politimester i Gudbrandsdalen politidistrikt og ordfører i Lillehammer Espen Johnsen. Bak stolpen skimtes fungerende fylkesmann i Oppland, Asbjørn Lund. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Her er kronprinsen på glattisen

Ikke akkurat kong curling.

Kronprins Haakon deltok tirsdag på sitt første møte i forbindelse med Ungdoms-OL i 2016. Han fikk også prøve seg med kost og sten på curlingbanen.

Kronprinsen er medlem i hovedkomiteen for Ungdoms-OL, som skal arrangeres på Lillehammer i 2016. Han besøker byen i forbindelse med at hovedkomiteen holder sitt første møte.

Haakon, som for tiden er regent, kunne med rette kalle seg kong curling da han inntok isen i Lillehammer Curlinghall. Der ventet et knippe unge læremestere, og ambisjonene på kronprinsens vegne var ikke beskjedne.

- Målet med denne instruksjonen er at han skal gå rett inn på landslaget, sier Markus Skogsvold til NRK. Hamarsingen representerte Norge i forrige vinters Ungdoms-OL i østerrikske Innsbruck.

Og kronprinsen, som kunne avsløre at dette faktisk ikke var debuten med kost og sten, koste seg på isen.

- Det var morsomt. Jeg har prøvd så vidt en gang før, men nå fikk jeg litt mer dybdeinnføring.

Om det kommer en innkalling fra landslaget gjenstår å se, men antrekket er i hvert fall sikret. Som et minne om besøket fikk regenten med seg norsk curlings signaturplagg: Harlekinrutete klovnebukser.

(NTB)