Her er kyllingens gul-plan

- Rytterne er redd Rasmussen, sier Johan Kaggestad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En stolt sykkelnasjon med kun én eneste rytter i verdens mest prestisjetunge ritt.

Navn: Michael Rasmussen

Født:1.juni 1974

Kallenavn: Kyllingen, på grunn av sin spede kropp og etter det danske barne-tv programmet Bamse og Kyllingen

Lag: Rabobank

Nasjonalitet: Dansk

Aktuell: Leder Tour de France

Kilde: Wikipedia.


Danske CSC er et lag uten dansker.

Det er ikke rart at superlativene hagler og optimismen råder i Danmark etter Michael kyllingen Rasmussens maktdemonstrasjon i de franske alpene søndag.

- Verdens beste klatrer

- Han er fenomenal, han er verdens beste klatrer. Og han er en mester til å forberede seg til de store anledningene, sier TV2-kommentator og utholdenhetsekspert Johan Kaggestad til Dagbladet.no.

Etter å ha tråkket i fra sammenlagtfavorittene kunne den 59 kilo tunge Rabobank-rytteren trekke på seg den gule ledertrøya.

Nå har petimeteret av ei fjellgeit lagt en slagplan for at han også kan stige opp på podiet på Champs Élysées 29.juli, ikledd kylling-gul trøye.

- Må ha to gode fjelletapper til

I GULT: Michael Rasmussen leder Tour de France etter en suveren etappe i fjellene søndag. Nå har han lagt en slagplan fpr å vinne hele rittet. Foto: Oliver Weiken/EPA
I GULT: Michael Rasmussen leder Tour de France etter en suveren etappe i fjellene søndag. Nå har han lagt en slagplan fpr å vinne hele rittet. Foto: Oliver Weiken/EPA Vis mer

- Jeg bør ha tre minutter forsprang til sammenlagtfavorittene før tempoetappene mot slutten. Lance Armstrong pleide å si at man vinner touren med en god fjelletappe og to gode enkeltstarter. Jeg må kjøre to gode fjelletapper til, fastslo Rasmussen på en pressekonferanse i går ifølge danske Ekstrabladet.

Og han her pekt ut etappen hvor det hele må avgjøres.

- Den 25.juli venter en knallhard etappe fra Gourette til Col d\' Abisque. Dette blir min siste sjanse til å skaffe meg det forspranget jeg trenger, sier tour de France-lederen ifølge BT.

-For optimistisk

Johan Kaggestad, som følger hvert tråkk i touren som TV2-kommentator, tror Rasmussen er i overkant optimistisk.

- Han må ha mer enn tre minutter for å kunne kjempe helt inn. Han taper så mye på tempoetappene at jeg tror han trenger i ihvertfall en sju-åtte minutter før tempoetappen den nest siste dagen. Men jeg tror ham når han sier han vil prøve å dra i fra i Pyreneene, sier Kaggestad til Dagbladet.no.

Svak på tempo

Tempoetappene har vært danskens akilleshæl tidligere år og fratatt ham muligheten til å kjempe om seier i sammendraget. Før fjorårets avsluttende tempoetappe lå 33-åringen på tredjeplass i sammendraget, men et mareritt av en tempoetappe ødela alle muligheter for den tidligere terrengsyklisten.

Kyllingen gikk på nesen to ganger, punkterte én gang og måtte bytte sykkel tre ganger.

Individualist

I år har ha med sin sedvanlige nøyaktighet og kynisme forberedt seg i ro og mak til Tour de France. Berlingske Tidende skriver at han ville fjerne lakken på sykkelramma og ta ut putene i hjelmen for å få bort noen ekstra gram, vel vitende om at ekstra vekt gjør klatringen i fjellene mye tyngre.

Dansken beskrives av de fleste som en stor individualist.

- Han er en veldig spesiell fyr som holer seg mye borte fra folk, men han er en stor syklist. De andre rytterne er red han når han tråkker til, for han er så vanskelig å følge, avslutter Johan Kaggestad.

Det ser ut til at klatre-eksperten Rasmussen har forberedt seg godt.

Nå drømmer kyllingen om å etterfølge Lance Armstrong som konge av Tour de France.

<B>INDIVIDUALIST:</B> Michael Rasmussen har ladet opp alene i Mexico for å satse alt på Tour de France.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer