Her er lagene i basketligaen:

I dag ble det klart hvilke åtte lag som skal få delta i den nye basketligaen.

Hele 14 lag hadde søkt om opptak i basketligaen, men bare åtte ble sluppet gjennom.

De åtte utvalgte er:

Ulriken Eagles

Bærums Verk

Asker

Tromsø Storm

Harstad

Ammerud

Bergkameratene

KB Pirates

En egen liganemnd har avgjort at Fjellhammer Stallions, Trondheim Tornadoes, Hop Bulldogs, Ullern, Hønefoss og Centrum Tigers ikke får lisens til basketligaen som starter med stort show i Oslo Spektrum 7. oktober.

- Dette er en historisk dag for norsk basketball, sa Åge Damsgaard, daglig leder i basketligaen, før de utvalgte lagene ble presentert på Ullevaal Stadion.

I salen satt representanter fra alle de 14 søkerklubbene og et stort oppbud av pressefolk.

De åtte lagene som skal spille i basketligaen er valgt ut etter følgende kriterier: Økonomi, organisasjon, rekruttering, sportslig nivå, profilering og arrangement/arena.

Det er ingen automatikk i at laget som havner sist rykker ned, eller at laget som vinner 1. divisjon rykker opp i ligaen. I «nye basket-Norge» teller profil og økonomi minst like mye som sportslige resultater.

- Vi regner med at lagene som ikke kom med nå, vil jobbe knallhardt for å komme med neste år. Da regner vi med å utvide ligaen, sier Trygve Isdal, formann i liganemnden.

Initiativtakerne til basketligaen håper at ligaen i løpet av noen få år skal bli profesjonell. De håper også at TV-kamper på TV2 skal sørge for at sponsorpengene ruller inn i liga-kassen.

TV2 har forpliktet seg til å sende et visst antall kamper og et visst antall timer og minutter fra kampene i basketligaen. Det er foreløpig ikke bestemt hvordan serie-oppsettet skal være, eller om kampene i den nye ligaen skal spilles på ukedager eller i helgene.