Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er lagene Norge kan møte i EM-kvalifiseringen

Seedingen er bekreftet.

MULIG MOTSTANDER: Skottland er en av de mulige motstanderne for Norge fra nivået under i seedingen foran trekningen av EM-kvalifiseringsgruppene. Her fra lagenes møte i privatkamp i Molde i november. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
MULIG MOTSTANDER: Skottland er en av de mulige motstanderne for Norge fra nivået under i seedingen foran trekningen av EM-kvalifiseringsgruppene. Her fra lagenes møte i privatkamp i Molde i november. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Uefa har i dag offentliggjort den offisielle seedingen som vil ligge til grunn for trekningen av kvalifiseringsgruppene til EM i Frankrike 2016.

Trekningen vil bli foretatt i Nice 23. februar, og Norge er som ventet seedet på tredje øverste nivå.

Det har skjedd små endringer på seedingen siden vi skrev om den i oktober, basert på utregningene til nettsiden footballseeding.com.

Den eneste endringen er faktisk at Montenegro og Polen har byttet seedingsnivå. Polen er rykket opp til 3. seedingsnivå, mens Montenegro er nede på 4. nivå. Det vil si at Norge ikke kan møte Polen, som vi anså som en av de sterkeste motstanderne på nivået under Norge.

Tøff vei til EM EM-sluttspillet utvides fra 16 til 24 lag, men det blir fortsatt en utfordring for Norge å ta seg til Frankrike. Foran VM-kvalifiseringen var Norge toppseedet, men klarte likevel bare fjerdeplass i gruppa.

Når Per-Mathias Høgmo går løs på sin første hele mesterskapskvalifisering med a-landslaget, må han regne med på papiret sterkere motstand enn Drillo hadde i VM-kvaliken.

Ni grupper Gruppene settes sammen av ett lag fra hvert seedingsnivå. Norge møter altså et lag fra hvert av nivåene 1, 2, 4, 5 og mest sannsynlig et lag fra nivå 6.

Kvalifiseringen spilles i ni grupper med seks lag i alle unntatt én gruppe, som kun blir bestående av fem lag. Gibraltar deltar for første gang, slik at det i alt er 53 lag i kvalifiseringen.

De to første i hver gruppe går direkte til sluttspillet sammen med den beste gruppetreeren. De øvrige åtte treerne møtes i playoffkamper om de resterende fire plassene. Vertsnasjonen Frankrike er automatisk kvalifisert.

Hele Norges coronakart