Her er laget bak laget som banket England

Slik er «Team Skullerud».

SUKSESSTEAM: Her er trenere og støtteapparat til det norske U21-landslaget. Foran fra venstre: Assistenttrener Knut Tørum, landslagssjef Tor Ole Skullerud og keepertrener Dan Riisnes. Bak fra venstre: Thomas T. Ødegaard, manuellterapeut, Espen Andersen, analyseansvarlig,
Mads Oksum, lege,Bård Homstøl, manuellterapeut, Bjørn Magne Eriksen, administrativ leder. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
SUKSESSTEAM: Her er trenere og støtteapparat til det norske U21-landslaget. Foran fra venstre: Assistenttrener Knut Tørum, landslagssjef Tor Ole Skullerud og keepertrener Dan Riisnes. Bak fra venstre: Thomas T. Ødegaard, manuellterapeut, Espen Andersen, analyseansvarlig, Mads Oksum, lege,Bård Homstøl, manuellterapeut, Bjørn Magne Eriksen, administrativ leder. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

Tor Ole Skullerud er landslagssjefen som bygger lag både ute på banen og på trenerbenken.

U21-treneren nøler aldri med å slippe til sitt team på trening. Assistenttrener Knut Tørum har sine øvelser og er en nyttig debattant når laget skal tas ut før kamp.

Dan Riisnes har ansvaret for keeperne. Manuellterapeutene Thomas T. Ødegaard og Bård Homstøl er også sentrale skikkelser i «Team Skullerud».

- Skal vi bygge opp et trenerapparat med trenere i ulike posisjoner, må vi bygge et team. De jeg har med meg er kanongode på sine områder, sier Skullerud.

- Først og fremst er min rolle å serve Tor Ole. Jeg prøver å spille ham god både på og utenfor banen. Han er flink til å involvere oss andre, og vi er et team som står bak de aller fleste avgjørelsene. Tor Ole er sugen på kunnskap, og alle faktorer optimaliseres, sier Tørum.

Superheldig
Skullerud er så trygg i rollen som hovedtrener at han gjerne slipper til andre stemmer på trening.

- Knut har vel så mye erfaring som meg og kan like mye. Vi fordeler oppgaver og prøver å jobbe med det hver enkelt er god på ute på feltet. Trenerne er én ting, men teamet for øvrig er helt avhengig for at alt ruller og går, sier Skullerud.

U21-sjefen får også mye hjelp fra analyseansvarlig Espen Andersen, administrativ leder Bjørn Magne Eriksen og lege Mads Oksum.

- Jeg sitter på toppen, er privilegert og har med meg flink folk. Forhåpentlig gjør jeg dem gode. Jeg merker at de gjør meg gode. Jeg er superheldig, sier Skullerud.

Trygg
Kongsvinger-mannen har vært trener i en årrekke. Tidlig på 2000-tallet hadde han suksess med Bærum. Han har vært innom flere aldersbestemte landslag og tok cupgull med Vålerenga i Martin Andresens managerdager på Valle.

- Jeg er trygg på min rolle og prøver å ta tak i helheten. Så tar spesialistene seg av enkeltområder, mens jeg syr det sammen. Jeg er lederen i gruppen og tar meg av møtene. Du merker det er forskjell på å være sjef og nestkommanderende, sier Skullerud.

Involverende
Han virker å trives i rampelyset et U21-EM gir. «Alle» vil ha en bit av «Toro» under pressemøtene. Et naturlig diskusjonstema i trenerteamet er laguttak.

- Vi diskuterer laguttak veldig mye. For Dan sin del gjelder det keeperne. Han er tydelig på det selv. Når han er ferdig med å diskutere keepere, trekker han seg unna. Knut og jeg diskuterer resten. Jeg har ikke noe markeringsbehov. Jeg er opptatt av å ta hans innspill veldig på alvor. Igjen har han mye erfaring. Samtidig kjenner jeg gruppen over tid bedre enn Knut. Der har jeg en erfaring med spillerne som han ikke har. Det hender selvfølgelig at vi lander på det Knut vil. Jeg håper jeg blir oppfattet som involverende. Det er mitt mål, sier Skullerud.

(NTB)