Her er laget U21-gutta vil unngå i semifinalen

Kanskje ikke så rart.

VERDENS BESTE? Det spanske laget er favoritter til å vinne U21-EM. Sånn sett er det kanskje ikke så rart at Norge vil unngå spanjolene i en eventuell semifinale. Foto: AFP / MENAHEM KAHANA / NTB Scanpix
VERDENS BESTE? Det spanske laget er favoritter til å vinne U21-EM. Sånn sett er det kanskje ikke så rart at Norge vil unngå spanjolene i en eventuell semifinale. Foto: AFP / MENAHEM KAHANA / NTB ScanpixVis mer

Norge stormer mot EM-semifinale. Der vil U21-landslaget styre unna Spania.

- Vi har lyst til å vinne over Italia, og da vinner vi gruppa, sier landslagssjef Tor Ole Skullerud.

Vinneren i gruppe A slipper trolig Spania, som er favoritt til å vinne gruppe B. Norge møter Italia tirsdag.

- Den kampen er viktigere enn mange tror. Å vinne gruppa er viktig om vi skal nå en finale. Jeg tror vi har større sjanse til å slå Nederland enn Spania. Vi slo England 3-1 og er gode nok til å ta alle om vi har dagen. Nå er målet å ta seg til finale. Jeg tror Spania er det beste laget og det landet som passer oss dårligst. Nederland passer oss nok bedre, sier Markus Henriksen til NTB.

AZ-proffen har etablert seg på A-landslaget. Først lørdag var han på plass i Israel. Nå tyder alt på at det blir semifinale.

Kan slå alle
- Kan dette glippe?

- Da skal vi ha maks utur. Vi må tape mye og Israel vinne med mye. Vi kan ikke legge oss nedpå, men det hadde vært en fordel å vinne gruppen. Det er nok en fordel å slippe Spania i en semifinale. Vi husker kampen mot Spania tidligere i år. De var veldig gode. Men det skal også være slik at det er en fordel å vinne gruppa, sier Molde-angriper Jo Inge Berget.

Kaptein Stefan Strandberg strutter av selvtillit. Han var banens beste i lørdagens 3-1-seier mot England.

HÅPER PÅ NEDERLAND: Markus Henriksen, som selv spiller i Nederland, tror de oransje passer det norske laget bedre enn Spania. Her fra en tur på stranda i ettermiddag. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
HÅPER PÅ NEDERLAND: Markus Henriksen, som selv spiller i Nederland, tror de oransje passer det norske laget bedre enn Spania. Her fra en tur på stranda i ettermiddag. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tenker at det er vanskelig å vite hvem som vinner den andre gruppen. Spania er nok verdens beste U21-lag. Møter vi dem, blir det tøft. Men dersom vi viser guts og moral samt spiller den fotballen vi kan, kan vi slå alle på en god dag, sier RBK-stopperen fra Lyngdal.

Stygge tap
I testkamper i mars tapte Norge 2-5 mot Spania og 1-4 mot Nederland. De fleste tror det står mellom Spania og Nederland i kampen om førsteplassen i gruppe B.

- Det tenker jeg ikke så mye på. Jeg tenker på at vi kan slå Italia tirsdag og deretter kan vinne en semifinale. Vi kan vinne alt mulig, men jeg tenker ikke så langt fram. Men når vi kan slå England, kan vi sikkert slå de beste på en god dag. Jeg tror jo det. Da skal alt gli vår vei, men det kan det jo hende det gjør, sier Skullerud.

- Jeg tror at dette står mellom Tyskland, Nederland og Spania. Jeg undervurderer ikke Russland, men jeg føler at de andre lagene er ett hakk bedre. Jeg er usikker på hvor mye bedre Spania er enn spesielt Nederland. Jeg har ikke tenkt meg i hjel på det enda, men jeg synes det ser ut som at Spania og Nederland er de to hvasseste lagene, fortsetter U21-treneren.

(NTB)