BLE VARM, JA: Valon Berisha stilte som eneste spiller på landslagstreninga på Åråsen tirsdag, uten verken lue, votter, eller langbukser. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
BLE VARM, JA: Valon Berisha stilte som eneste spiller på landslagstreninga på Åråsen tirsdag, uten verken lue, votter, eller langbukser. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Her er landslagets tøffeste mann

Valon Berisha møter minusgradene med shorts.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Når Egil Drillo Olsen har fått spørsmål om noen har imponert ham på landslagstreningene denne uka, har svaret vært likt hver eneste dag:

Valon Berisha.

«Den lille bøtteknotten», som Drillo kalte ham i går, har sett veldig skjerpet ut, og har blitt lagt merke til av flere enn Drillo også.

- Valon har en spillestil som det gnistrer av, både på trening og i kamp, sier Drillo.

Klar for start Det er en attest som faller i god jord hos den unge og uetablerte landslagsspilleren med tilhold i østerriksk klubbfotball.

- Det er alltid kjekt det. Jeg føler meg pigg, det har gått bra, og jeg er i ganske god form egentlig. Jeg føler sjøl jeg har gjort det bra på trening, og når han sier selv at jeg ser pigg ut tar jeg det som et bra signal, selvfølgelig.

For det er gjennom treningene Valon først og fremst har spilt seg inn i diskusjonen om en plass blant de elleve som skal starte i morgen. Slik det ser ut nå er han høyaktuell for en startplass på kanten.

- Jeg er klar for å starte, men jeg ser på meg selv som en bra innbytter som kan være med å endre spillet om det trengs også, sier Berisha til Dagbladet.

Oppnådd alt i Viking Han har etablert seg på laget i Salzburg, som foreløpig ligger på andreplass i den østerrikske toppdivisjonen. Overgangen fra Viking ifjor var perfekt timet for Berisha.

- Det er egentlig ganske bra nivå i Østerrike, hakket opp fra Tippeligaen. Det er ikke så veldig stor forskjell, men jeg føler det har vært et bra steg for meg. Jeg har gått til en bra klubb og utviklet meg individuelt.

- Hvordan da?

- Jeg spiller fast, og de har mange bra fotballspillere. De jeg spiller med nå er bra internasjonale spillere som har landslagserfaring, og du må hele tida jobbe litt hardere for å være blant de beste på trening og få spilletid. Det gjør jo at du utvikler deg. I Viking følte jeg at jeg hadde oppnådd det jeg skulle, jeg hadde ikke noe å strekke meg etter. Nå har jeg fått flere utfordringer på treningene og i kamp, sier Berisha til Dagbladet.

Glad i kulda På tirsdagens iskalde trening på Åråsen var det bare én spiller som trente uten votter, lue og i shorts. Samtlige andre hadde pakket seg inn med en eller flere av de nevnte plaggene. Men altså ikke Berisha.

- Jeg er vant med kulde fra Salzburg og Østerrike. Jeg hater egentlig å trene i langbukser og sånt som det, så det blir vanligvis shorts på meg, sier Berisha til Dagbladet.

- Men det må ha vært kaldt?

- Det var ikke kaldt. Nei, nei, nei, når du trener er du varm.

- Du var den eneste av spillerne som ikke hadde noe på deg?

- Sånn er det. Valon i et nøtteskall, ler han.