Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er lista over de 114 trenerne du blir dopingdømt for å samarbeide med

Publisert i dag.

HOLD DEG UNNA DENNE MANNEN: Er du toppidrettsutøver og samarbeider med Michele Ferrari, til venstre på bildet, kan du nå bli dopingdømt uten at du har avlagt en positiv dopingprøve. I dag publiserte Wada en liste med 114 navn idrettsutøvere ikke kan samarbeide med.Foto: AFP/Nico CASAMASSIMA/ NTB Scanpix
HOLD DEG UNNA DENNE MANNEN: Er du toppidrettsutøver og samarbeider med Michele Ferrari, til venstre på bildet, kan du nå bli dopingdømt uten at du har avlagt en positiv dopingprøve. I dag publiserte Wada en liste med 114 navn idrettsutøvere ikke kan samarbeide med.Foto: AFP/Nico CASAMASSIMA/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag publiserte den internasjonale antidopingorganisasjonen, Wada, lista over trenerne og lederne i idretten man absolutt ikke skal samarbeide med dersom man vil unngå dopingdom selv.

Den nye Wada-koden, eller reglementet alle idretter som ønsker å konkurrere i et OL må følge, åpner nemlig for å utestenge utøvere som samarbeider med kjente og dømte dopingbakmenn.

Denne regelen er ny av året.

- Det er en mulighet vi akkurat har fått, men den har bare effekt om de internasjonale særforbundene eller de nasjonale antidopingbyråene gir personlig beskjed til utøverne om at de er involvert med mennesker på denne lista. Hvis utøverne fortsetter å bruke dem, kan de bli dømt for den assosiasjonen, sa Wada-sjef David Howman da Dagbladet snakket med ham om lista under et antidopingseminar i Holmenkollen tidligere denne måneden.

Det er ingen norske eller nordiske navn på lista Wada har publisert i dag. Derimot er det flust av italienere på lista.

Velkjente navn som Michele Ferrari, som er utestengt for livet etter å ha hjulpet en rekke av de største sykkelprofilene med å dope seg, står selvfølgelig der.

61 av de 114 navnene på lista er italienske statsborgere. Altså godt over halvparten av de utestengte bakmennene.

Dersom utøvere samarbeider med noen av dem som står på lista i dag må man avbryte samarbeidet umiddelbart for ikke å risikere å bli dømt for doping. Dersom samarbeidet fortsetter etter at det er gjort kjent for utøverne at treneren eller lederen står på lista, vil Wada åpne dopingsak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!