Her er Liverpools nye midtstopper

LIVERPOOL (Dagbladet): Stig Inge Bjørnebye spiller midtstopper for Liverpool i det 159. Merseyside-derbyet på Goodison Park i ettermiddag.

- Jeg har aldri sett Stig som stopper før, sier Vegard Heggem til Dagbladet. - Jeg vet ikke om han har spilt på den plassen engang.

Liverpools skadeproblemer bak i laget fikk i går managerdoen Houllier/Evans til å gjøre midtstopper av Stig Inge Bjørnebye. Uttaket forteller veldig mye om tillit til den norske venstrebackens kvaliteter. Men det forteller også en del om manglende tro på Bjørn Tore Kvarme. Som kan havne på tribunen i ettermiddag.

Vegard Heggem spiller også fra start. Etter tre kamper på benken grunnet tunge bein og slitasje er han tilbake i førsteoppstillinga.

- Både Leo og Bjørn Tore er med i troppen, sier Vegard Heggem. - Den er imidlertid stor, og noen må på tribunen. Men hvem det blir får vi ikke beskjed om før i dag.

- Det er bare laget som er tatt ut foreløpig.
Jamie Carragher blir Bjørnebyes makker i midtforsvaret. Og - det er han som får jobben med å stoppe luftkongen Duncan Ferguson. Akkurat den jobben han hadde på Anfield forrige sesong. Da Ferguson ga Everton ledelsen - med hodet.

Liverpool har ikke slått Everton på de åtte siste lokalderbyene. Det er fire og et halvt år, det. Og med bare to av de 12 siste Premier League-poengene i veska handler det om mer enn verbal pubtrakassering og lokal ære for Liverpool.

- Vi trenger poengene, sier Heggem.

Mens Vegard Heggem bedrev en smule innflytting i sin nye leilighet tok Everton-manager Walther Smith med seg laget sitt på hotell.

- Foran én hjemmekamp i sesongen får vi ikke lov til å bo hjemme, sier Everton-keeper Thomas Myhre.

- Spør du meg så skjønner jeg ikke hvorfor. Men sånn er det - veldig alvorlig. Everton-Liverpool er en svær fotballkamp for denne klubben.

<B>DEBUT:</B> Stig Inge Bjørnebye stiller som midtstopper mot Duncan Ferguson og Everton på Goodison Park i dag.
Stig Inge Bjørnebye