Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er logoen som skal gi Oslo OL i 2022

Ble offentliggjort i dag.

 LOGO:  Dette er logoen som ble vist fram i dag, og som skal hjelpe Oslo med å få OL i 2022. Logoen er hentet fra pressemeldingen.
LOGO: Dette er logoen som ble vist fram i dag, og som skal hjelpe Oslo med å få OL i 2022. Logoen er hentet fra pressemeldingen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Klokken tolv i dag lanserte Norges Idrettsforbund sin logo for OL i Oslo.

-Vi er svært fornøyd med at Oslos og Norges OL-søknad i dag har fått sitt eget kjennemerke som skal være med oss i den videre søknads-prosessen. Den visuelle profilen er for mange det første inntrykket av Oslos OL-søknad, og er avgjørende for hvordan vårt budskap blir mottatt, sier Oslos OL-byråd og nestleder i søkerkomiteen, Hallstein Bjercke i en pressemelding.

Det er Snøhetta Design som har utarbeidet logoen og den visuelle profilen på bestilling fra Oslo2022.

- Oslo er sannsynligvis den eneste hovedstaden i verden som kan arrangere olympiske vinterleker i urbane, men samtidig naturnære, omgivelser. Vi vil gi verden en spektakulær idrettsfest, tuftet på norske verdier, sier OL-direktør Eli Grimsby i Oslo2022.

Logoen som ble lansert i dag, blir ikke nødvendigvis selve OL-logoen - hvis Oslo vinner kampen om å få arrangere vinter-OL og Paralympics i 2022. Denne logoen skal brukes så lenge Oslo er i søkerfasen, det vil si i halvannet år, frem til sommeren 2015, skriver Osloby på sin hjemmeside.

Hele Norges coronakart