Her er London-heltene på besøk hos Petter Northug

Stjernesamling i Mosvik.

MESTERMØTE: Henrik Ingebrigtsen og Ezinne Okparaebo var to av stjernene som besøkte Petter Northug hjemme i Mosvik. Foto: Privat
MESTERMØTE: Henrik Ingebrigtsen og Ezinne Okparaebo var to av stjernene som besøkte Petter Northug hjemme i Mosvik. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ezinne Okparaebo, Henrik Ingebrigtsen, Linn Jørum Sulland, Karoline Dyhre Breivang, Tarjei Bø, Hege Bøkko og Håvard Bøkko har minst to ting felles. De er blant Norges største idrettsstjerner. Og fra mandag kveld til i går ettermiddag var de på besøk hos den største av alle norske stjerner, Petter Northug, hjemme hos skikongen i Mosvika.

Riktig nok uten at det hadde noe som helst med Petter Northug å gjøre.

Tvert imot var anledningen til samlinga i Mosvik at Petters lillebror Even har fått sin første store personlige sponsoravtale, og dermed blitt en del av det nystartede Team ICA/Team Rimi, opplyser Northugs manager Lars Gilleberg til Dagbladet.

Sosial kveld - De fleste kom mandag kveld, og da var det et sosialt opplegg. Tirsdag trente utøverne individuelt, og så var det workshop om hva de forventer at et slikt team, sier Gilleberg, som igjennom sitt selskap Ny Vri har jobbet fram avtalen sammen med sin kunde, som altså er den landsomfattende butikkjeden.

Gilleberg understreker at det ikke er et sportslig team i tradisjonell forstand.

- Det er ikke sånn at utøverne skal representere dette teamet når de konkurrerer. Dette teamet skal yte andre støttefunksjoner, poengterer han.

Stjernelag For Petter Northug er det uaktuelt å være med, han har sin egen sponsorpakke. Tarjei Bø er heller ikke med enn så lenge. Han er ifølge Gilleberg ønsket, men avtalen er foreløpig ikke godkjent av skiskytterforbundet.

Likevel er det et stjernelag Gilleberg har satt sammen. Skøytesøsknene Bøkko er med, det samme er friidrettsutøverne Okparaebo og Henriksen, skihopperen Tom Hilde og Larviks håndballjenter er med. Med er også Cecilia Brækhus, som bokser tittelkamp i Fredrikshavn lørdag.

- Til enhver tid er noen av disse utøverne i sesong, noe som gjør dette konseptet interessant, sier Gilleberg.

Even kan satse Ikke minst er han glad for at yngstemann av de tre Northug-brødrene, Even, har fått på plass en solid avtale som gjør at han kan satse på langrenn.

- Even har jo litt å leve opp til, og man skal være forsiktig med å forvente for mye. Men nå har han i hvert fall en avtale som gjør at han kan satse for fullt, sier Lars Gilleberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer