DET EKTE LÅRET: Her er Sverre Lunde Pedersens lår etter 10 000 meter på skøyter i Heerenveen i februar.Foto: Norges Skøyteforbund
DET EKTE LÅRET: Her er Sverre Lunde Pedersens lår etter 10 000 meter på skøyter i Heerenveen i februar.Foto: Norges SkøyteforbundVis mer

HER er Lunde Pedersens monsterlår

Skøytesjefen beklager feilen.

(Dagbladet): I dagens Dagbladet trykker vi et bilde av det som skulle være Sverre Lunde Pedersens lår etter titusenmeteren i enkeltdistanse-VM i Heerenveen i februar. Saken er også lagt ut på nett.

De så ganske riktig helt syke ut.

Problemet? Det var ikke Sverre Lunde Pedersens lår.

Har det ikke bra
Bildene Dagbladet har satt på trykk i dag er egentlig en syklists lår. Bildene fikk Dagbladet tilsendt av generalsekretæren i Norges Skøyteforbund, Halvor Lauvstad.

- Jeg har det helt jævlig nå. Dette er bare min feil, ingen andres, ingen trenere, journalister eller andre som har skylda for dette. Jeg har gjort en drit dårlig jobb, og hadde jeg vært sjefen min burde jeg vel sendt meg selv hjem fra jobben nå, sier Lauvstad til Dagbladet.

Forklaringen på generalsekretærens blunder er som følger.

Under et seminar om treningsfaglige prinsipper i skøytesporten ble det vist fram et bilde av noen monstrøse lår for å illustrere hvordan man blir seende ut når man driver med toppidrett.

Beklager overfor alle
Skøyteforbundet hadde allerede tatt flere bilder av Sverre Lunde Pedersens monster-lår, og dermed tenkte Lauvstad at lårene på bildet var av disse lårene. Så sendte ham dem til Dagbladet for å sikre at flere enn dem som var tilstede på treningsseminaret fikk se dem.

- Det har ikke vært intensjonen å sende bilde av feil lår, selv om vi har sånne bilder av Sverres lår også sjekka jeg i altfor liten grad at det faktisk var Sverre, sier Lauvstad til Dagbladet.

Dagbladet har nå, som du kan se i denne saken, fått et bilde av Pedersens lår. Sammen med det bildet trykker vi også den skriftlige beklagelsen fra Lauvstad:

Bildet som opprinnelig ble brukt til å vise Sverre Lunde Pedersen lår, var feil. De tilhører syklist Bartosz Huzarski. Det er utelukkende min feil som ikke har sjekket bedre hvem det var bilde av. Riktig bilde av Sverres monsterlår er oversendt Dagbladet imorges, men etter at papiravisen gikk i trykken.
 
Jeg beklager overfor Dagbladet, alle avisens lesere, Sverre og journalist Øyvind Godø. Dette var svært dårlig håndtert fra min side.

Halvor Lauvstad.