Her er målmaskinen 191 km unna RBK-kampen

Men rekker Tynsets toppscorer fram i tide? Kampstart 18.00.

(Dagbladet.no): Thomas Moen (31) har scoret like mange mål i 3. divisjon denne sesongen som Rosenborg har gjort til sammen.

I kveld vil Tynset-spissen pynte på målstatistikken når Trondheims fotballstolhet kommer på besøk til gressbanen på Nystrømoen i Østerdalen - om han da rekker kampstart.

I går satt Moen nemlig på tribunen da Liverpool slo Tottenham 2-0 på White Hart Lane.

Kampstart på Nystrømoen i kveld er 18.00. Flyet fra London landet på Gardermoen rundt 13.30. Derfra er det ifølge Google Maps 287 kilometer til Tynset, som igjen gir en estimert kjøretid på fire timer og 13 minutter.

- Det må være for pensjonister, humrer Moen fra førersetet overfor Dagbladet.no.

- Det blir litt travelt nå, jeg får satse på at det går. Denne turen var planlagt en måned i forveien, egentlig skulle jeg landet på Værnes klokka 17. Nå måtte jeg ut med 4000 kroner for å fly til Gardermoen i stedet. Jeg regner med å være der en stund etter 17, så da skal det gå akkurat, sier han.

Skal ikke være feige

Den beste oppladningen for verdifulle toppscorerbein er neppe timesvis med fly og bil, for ikke å snakke om litervis med «pints» på engelske vannhull.

KAMP MOT KLOKKA: Men Tynsets måljeger Thomas Moen (31) tok seg heldigvis tid til et raskt pit-stop 191 kilometer unna. Han regner med å ankomme stadion i tide til kampstart mot Rosenborg, til 1. runde i NM. MMS-foto: Privat
KAMP MOT KLOKKA: Men Tynsets måljeger Thomas Moen (31) tok seg heldigvis tid til et raskt pit-stop 191 kilometer unna. Han regner med å ankomme stadion i tide til kampstart mot Rosenborg, til 1. runde i NM. MMS-foto: Privat Vis mer

- Det blir mye drikking av vann på veien oppover, i hvert fall. Det blei vel noen øl fredag, et par på lørdag og en i går, sier han.

Moen spiller spiss sammen med Adresseavisa-journalist Ole K. Sagbakken. Sistnevnte er forespeilet røff behandling av RBK-spillerne som en konsekvens av artikler i regionsavisa, men Moen har forhåpninger om at de skal bite fra seg.

- Vi har vel kanskje ikke noen stor mulighet, men vi skal prøve det vi kan. Rosenborg har ikke vært vanvittig imponerende i år. Sagbakken både gleder og gruer seg, det er ikke sikkert alle på RBK liker ham så godt, flirer han.

- Hva er det realistisk å håpe på for Tynset i dag?

- Det ville vært artig om vi kunne scoret et mål eller to. Kampen kan fort bli ødelagt med en gang, jeg håper ikke det blir sånn. I fjor spilte jo tross alt KIL/Hemne helt jevnt med Rosenborg, sier han.

Tynset har åpnet sesongen brukbart, med fire poeng på tre kamper, og ligger for øyeblikket på 7. plass i 3. divisjon.

Trener Rolf Lindgren har ikke tenkt å legge seg på rygg for Rosenborg.

- Jeg satt og skrev opp en del punkter foran kampen i kveld. Blant annet må vi tørre å gå fram, hvis vi bare legger oss bakpå og støter med én og to mann framover, mister vi ballen med en gang. Det er ingen grunn til å legge seg helt bakpå, om de da ikke trykker oss såpass at vi må, sier han til Dagbladet.no.

Her er målmaskinen 191 km unna RBK-kampen

RBK stiller sterkt lag

Han har ikke latt seg skremme av det trønderne har vist så langt i år - og tror Tynset kan ryste dem på faste situasjoner.

- Rosenborg har slitt på dødball, og vi scorer flere mål på dødball enn vi slipper inn. Det håper jeg vi kan utnytte. I de kampene jeg har sett på TV har Rosenborg vært overraskende svake på markering til å spille på et sånt nivå, sier han.

Rosenborg stiller et sterkt lag i dag, og har annonsert en førsteellever som blant annet består av Per Ciljan Skjelbred, Steffen Iversen, Marek Sapara og Yssouf Koné.

Vadim Demidov og Rune Jarstein er blant spillene som står over.

- Jeg skjønner situasjonen deres. Hvis de sparer spillere og gjør en forferdelig dårlig kamp, og deretter taper 16. mail, ville de fått mye pepper for å ikke bruke dagens kamp som en oppkjøring og til å bygge selvtillit. Gjør de en normalt god prestasjon bør de har mer nytte av dette enn angrepsspill på en vanlig trening, sier han.

- Tidspunktet dere møter RBK på er vel ikke det verste?

- Ja, når vi først skal møte dem, er det et perfekt tidspunkt. Det skal uansett skille mye mellom oss og dem, vi har heller ikke imponert mye i seriestarten. Uansett bare gleder vi oss, sier han.

Oppdatert ved kampstart: Tynsets måljeger rakk kampen.

<B>SKAL TA IGJEN MED JOURNALIST:</B> Adresseavisens Ole K. Sagbakken spiller spiss for Tynset, og er blitt lovet tøff behandling av RBK-trener Trond Henriksen.