Her er måltørken over med VMs merkeligste mål

Etter to års måltørke på landslaget, måtte Ronaldo ha griseflaks mot Nord-Korea for å score.

RONALDOS TUR: En i stanga, en assist, men her er det endelig Ronaldos tur til å score. Litt heldig er han dog, ballen ruller oppover nakken hans og ender i beina for åpent mål. Ronaldo lo godt etter endelig å ha fått en slutt på måltørken. Foto: AFP
RONALDOS TUR: En i stanga, en assist, men her er det endelig Ronaldos tur til å score. Litt heldig er han dog, ballen ruller oppover nakken hans og ender i beina for åpent mål. Ronaldo lo godt etter endelig å ha fått en slutt på måltørken. Foto: AFPVis mer

||| Portugal - Nord-Korea 7-0 (Dagbladet): Nord-Korea evnet aldri å ryste Portugal i dagens VM-kamp. Til det var Portugal så altfor, altfor gode.

Med enormt balltempo, fikk nord-koreanerne problemer med å holde tritt. Allerede etter seks minutter smalt det i stanga fra hodet til Chelsea-spiller Ricardo Carvalho.

Presset bare økte på Nord-Korea, som likevel skal ha kreditt for å forsøke å angripe når de hadde muligheten. Men etter 27 minutter var moroa over.

Briljante Tiago (Atletico Madrid) tredde gjennom Raul Meireles med en perfekt pasning. Sistnevnte kunne enkelt hamre Portugal i ledelsen. Portugal fortsatte det høye balltempoet, men klarte ikke å score flere mål før pause.

Klikk-klakk Etter hvilen ble det imidlertid andre boller. Klikk, klakk gjennom det nord-koreanske forsvaret tre ganger på sju minutter.

• 2-0: Frekk kombinasjon rundt 16-meteren fra Raul Meireles og Almeida. Førstnevnte kommer seg gjennom på kanten og legger inn til Simao som enkelt prikker ballen i mål.

• 3-0: Hugo Almeida nikker inn Concentraos innlegg. Keeper ingen sjanse.

• 4-0: Ronaldo slår inn til Tiago, som bredsider ballen i hjørnet fra 14-15 meter.

50/50: Ronaldo ler seg kav ihjel. 50 prosent for å ha brutt måltørken og 50 prosent for å ha scoret ett av VMs merkeligste mål. Foto: Reuters
50/50: Ronaldo ler seg kav ihjel. 50 prosent for å ha brutt måltørken og 50 prosent for å ha scoret ett av VMs merkeligste mål. Foto: Reuters Vis mer

Les også: Hvem er de nord-koreanske supporterne?

Endelig, Ronaldo! Ronaldo, som altså noterte seg for en assist på 4-0-målet, uttalte før kampen at han ikke bryr seg så mye om han scorer eller ikke. Nå kan det telles på en hånd hvor mange som tror på den uttalelsen, og resten av omgangen handlet mye om Ronaldos måltørke på landslaget.

Sist landslagsmål for Ronaldo kom i en vennskapskamp mot Finland i fjor vinter. Sist mål i en tellende landskamp kom for over to år siden.

Real Madrid-stjerna smalt først ballen i tverrliggeren så vannet sprutet fra 20 meter. Så fikk han endelig hull på den klisjefylte byllen tre minutter før slutt. Ballen spratt på hodet hans et par ganger forbi keeper, før han kunne trille ballen inn i det åpne målet.

Ronaldo tok det latterlige målet med et smil og slo ut med armene, som for å markere at det egentlig ikke betyr så himla mye. Det gjorde det heller ikke, i mellomtiden hadde innbytter Liedsom lagt på til 5-0.

— Det var en bisarr scoring, men det var fint at han fikk målet, sier Portugals trener Carlos Queiroz, ifølge NTB.

I siste spilleminutt fikk banens gigant, Tiago, æren av å banke inn kampens sistemål med hodet. 7-0 og Nord-Koreas VM-drøm er definitivt over.

- Feil taktikk Siste runde i gruppa blir likevel spennende. Tar Portugal poeng mot Brasil, hjelper det ikke Elfenbenkysten å slå Nord-Korea. Uansett må afrikanerne lage målkalas mot Nord-Korea, skal de i det hele tatt ha sjans på avansement, grunnet Portugals imponerende målforskjell.

Nord-Koreas landslagssjef tar ansvaret for tapet, han innrømmer å ha valgt feil taktikk.

BB: Banens beste, Tiago, løper bort til Cristiano Ronaldo for å takke for den glimrende assisten før 4-0-målet. Foto: AP
BB: Banens beste, Tiago, løper bort til Cristiano Ronaldo for å takke for den glimrende assisten før 4-0-målet. Foto: AP Vis mer

— Jeg tar ansvar for tapet. Spillerne gjorde sitt beste, men jeg valgte feil strategi, sier Kim Jong-hun.

Portugals trener var naturligvis fornøyd etter den offensive oppvisningen.

— Det var en flott forestilling med fine mål og god innstilling. Vi trengte en kamp som dette. Det gjorde godt for motivasjonen og selvtilliten, men nå må vi prøve å gå til neste kamp med samme ambisjonsnivå, sier Carlos Queiroz.

PS! Litt nerdefakta til slutt, Portugal står nå med 12 VM-mål mot Nord-Korea etter to møter, det betyr at 30 prosent av samtlige VM-mål for landet har kommet mot koreanerne. Det første møtet endte med 5-3 til Portugal i kvartfinalen i 1966. Nord-Korea ledet 3-0 tidlig, men fire mål fra Eusebio sikret 5-3-seier.