Mål! Inter Milans argentiske spiss Rodrigo Palacio scorer mot Cagliari sist helg, men Inter måtte nøye seg med 2-2 etter en omdiskutert dommeravgjørelse. Skal forsøke å slå tilbake borte mot Parma mandag kveld. (Foto: AP Photo/Daniele Badolato, Lapresse)
Mål! Inter Milans argentiske spiss Rodrigo Palacio scorer mot Cagliari sist helg, men Inter måtte nøye seg med 2-2 etter en omdiskutert dommeravgjørelse. Skal forsøke å slå tilbake borte mot Parma mandag kveld. (Foto: AP Photo/Daniele Badolato, Lapresse)Vis mer

Her er mandagens oddstips

Serie A og Primera Division er omtalt, uten at man trenger å løpe febrilsk til lukene.

Lars Dybwad er Dagbladets odds- og tippeekspert. I tillegg til å levere daglige tippeanalyser skriver han jevnlig artikler om odds og tipping i sin oddsblogg

Norsk Tipping har som kjent oppgradert Langoddsen-tilbudet sitt, noe vi vil se for fullt utover i uka. Foreløpig har Dagbladet litt arbeid igjen før oddstipssidene er oppe og går med støtte for alle endringene, og oddstipsene serveres derfor som dette.

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive tips for mandagskampene da Norsk Tipping varslet at de ikke ville sette odds på disse, men på Hamar arbeides det tydeligvis raskt og effektivt, slik at det tikket ut odds på noen få kamper likevel. Dermed hiver jeg meg rundt og tar en kikk på et par av disse.

Forrige uke var for øvrig bra for de som følger mine tips, tross at helgen ble en nedtur. Treff på «Dagens utvalgte» alle fem ukedagene gjorde at de som fulgte det spillet hele uken endte med en tilbakebetalingsprosent på cirka 165 prosent, det vil altså si at man fikk 65 kroner i overskudd for hver hundrelapp satset. Meget bra uke, altså.

Parma — Inter: H 2,55 - U 2,80 - B 2,35
Spillefrist: Mandag 20.55

Den sene mandagskampen i Serie A er et flott oppgjør med stor betydning. Parma har 17 poeng og holder før denne kampen en tiendeplass, men kan gå helt opp på syvende med seier. Har brukbare 2-2-1 på de fem siste, men har tre på rad uten seier. 2-2 borte mot Udinese sist, der man kom tilbake og utlignet to ganger. Viste bra fighter-vilje i den kampen, og det har de også gjort hjemme på Stadio Ennio Tardini, der Parma har 3-3-0 så langt. Har et godt tak på Inter på denne banen. Parma mangler to mann på midtbanen, midtbaneankeret Marco Parolo og playmakeren Daniele Galloppa.

Inter har virkelig ferten av Juventus etter at sistnevnte tapte i går, og med seier her vil Inter kun ligge ett poeng bak. Er fortsatt bitre etter 2-2 hjemme mot Cagliari sist, der man mente seg snytt for et straffespark. Ble så fornærmet at man valgte en media-boikott, der bare klubbpresidenten fikk lov å uttale seg. Han slaktet dommernes holdninger. Må fokusere på oppgaven nå, og har Serie As beste bortestatistikk i ryggen; 6-0-1. Har fortsatt noen skadefravær, som vektlegges lite da laget har fungert bra uten. Verre er kanskje suspensjonene på målfarlige Cassano og midtbanemotoren Gargano.

Fristes ikke veldig av spill i denne kampen, men borteseieren til 2,35 er nærmest. Vil du levere den, bruk Langoddsen-boksen oppe til høyre på denne siden.

Real Zaragoza — Celta Vigo: H - 1,95 - U 2,95 - B 3,10
Spillefrist: Mandag 20.55 

Det spilles også én kamp i den spanske toppligaen i dag, med to lag som begge sliter på nedre tabellhalvdel.

Real Zaragoza er nummer 13 før denne kampen spilles, men det er jevnt på midten i La Liga, og man kan klatre et par plasser med seier her. Har vært et «enten-eller»-lag så langt denne sesongen, med fem seiere og syv tap. 3-0-3 på hjemmebane. Har vunnet tre av de fem siste kampene, og kunne knapt gjort det bedre; de to øvrige kampene var bortekamper mot Real Madrid (0-4) og Barcelona (1-3). Får backene sine tilbake fra suspensjon, og spissen Helder Postiga bør også være tilbake.

Celta Vigo, nyopprykket foran denne sesongen, har den verste bortestatistikken i denne ligaen så langt. Har pakket reisebaggen seks ganger, og vendt hjem med seks tap. Til lagets forsvar skal sies at de har møtt både Barcelona, Real Madrid og Valencia på sine reiser, men har også vært oppe mot mer ordinære Granada og Real Sociedad uten å ta poeng. Midtstopperen Samuel er fortsatt skadet.

Lander på en hjemmeseier i denne til 1,95 i odds. Vil du levere den, bruk Langoddsen-boksen oppe til høyre på denne siden.

Konklusjon Denne oddsdagen er redusert av flere årsaker, og min personlige konklusjon blir vel å stå over innsatser og heller på vente på at det kommer opp flere objekter i Norsk Tippings systemer utover i uken.

Blant annet spilles det full runde i Premier League denne uken, og jeg ser frem til å se oddsen derfra.