Her er mannen som erstatter Stensbøl

Skal få OL til Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Petter Rønningen liker utfordringer. Nå skal han lede arbeidet for å få vinter-OL til Tromsø.

- Jeg har lyst til å være med Tromsø for å vinne dette løpet. Jeg liker utfordringer, og jeg liker å lede, sier Rønningen til NTB etter at han onsdag morgen ble presentert som Bjørge Stensbøls etterfølger som daglig leder i Tromsø 2018.

Rønningen understreker ved tiltredelsen at det er viktig å gjenvinne tilliten i folket og ikke minst å sikre støtte fra idretten.

- Et OL-arrangement er jo en idrettskonkurranse. Da er idretten helt sentral. Så har de olympiske leker utvidet seg til å bli et prosjekt hvor du kan få mer ut av det enn idrett, sier Rønningen.

Han var sentral i arbeidet for å skaffe Lillehammer og Norge OL i 1994 og har også arbeidet for søkerorganisasjonene i USA, Canada og Russland da Den internasjonale olympiske komité (IOK) tildelte Salt Lake City (2002), Vancouver (2010) og Sotsji (2014) vinterlekene. Rønningen har også vært med i IOKs evalueringskomité.

Styreleder i Tromsø 2018, Petter Jansen, understreker at det har vært viktig å få en ny og markert daglig leder på plass raskt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer