Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er mannen som «hopper etter Wirkola»

Tony Isaksen (46) er mannen som skal arve Norway Cup av Frode Kyvåg. Hvem er han?

Superklar:  Tony Isaksen er Norway cup's nye generalsekretær.  Foto:Thomas Rasmus Skaug
Superklar: Tony Isaksen er Norway cup's nye generalsekretær. Foto:Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange mener at å arve Norway Cup etter legenden Frode Kyvåg er som «å hoppe etter Wirkola». Tony Isaksen, med militær bakgrunn, er ansatt for å overta verdens største fotballturnering for barn og unge.

- Ja, jeg hopper etter Wirkola, men hoppbakker utvikler seg, teknikken endrer seg og så videre. Grunnlaget som er lagt her er vidunderlig. Jeg er enormt imponert over frivilligheten under Norway Cup, og like imponert over organisasjonen, sier Tony Isaksen til Dagbladet.

- All honnør Den nye generalsekretæren er full av lovord om den jobben Frode Kyvåg har gjort gjennom 40 år.

- Frode skal ha all honnør. Æren for Norway Cup må han imidlertid dele med en suveren organisasjon.

Ja, han har fått med seg Frode Kyvågs kritikk. Ja, han har registrert at Kyvåg har karakterisert prosessen som en «avskilting». Ja, han har registrert at samarbeidet mellom Kyvåg og ham selv ikke har fungert det siste halvåret.

- Men jeg ønsker ikke å kommentere dette. Frode har gjort en kjempejobb, Norway Cup er en stor «happening». Nå skal vi gjennomføre prosesser, jobb knallhardt og levere et kjempearrangement neste sommer.

Imponert Tony Isaksen er imponert over det han har sett på Ekebergsletta. Og frivilligheten kommer han hele tida tilbake til.

- Alle gjør en kjempejobb. Hele familier stiller opp, år etter år. 6-åringer gjør en fenomenal jobb. Dette er vidunderlig å se på. Det er dette unike vi må beholde for enhver pris, sier Isaksen til Dagbladet.

Men Tony Isaksen vil også jobbe med endring. Han selv velger å kalle det utvikling.

-Samfunnet endrer seg, og vi må endre oss i takt med samfunnet. Vi må søke dialog, i klubben, med Dagbladet som er medarrangør, med sponsorer, med samfunnet, med politikerne.

Han legger ikke skjul på at han tror også man kan tenke enda større enn i dag. Jobbe med parallelle festivaler, som for eksempel matfestival. Lage mere innhold for alle foreldrene.

- Men samtidig må vi bevare det vi har. Foredle det, liksom, sier Tony Isaksen.

Ferieproblem Tony Isaksen er gift og har to sønner. Han er Oslo-gutt, og har bakgrunn fra Forsvaret, Oslo Maraton og Sportsklubben Vidar. Er engasjert som trener for et lag i KFUM.

 Gleder seg: Tony Isaksen gleder seg til å utvikle Norway Cup.  Foto:Thomas Rasmus Skaug
Gleder seg: Tony Isaksen gleder seg til å utvikle Norway Cup. Foto:Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Jeg er et følelsesmenneske, jeg bryr meg om andre og liker ikke urett.

-Hva sa kona da du fortalte at du skulle bli Norway Cup-general?

- Det første hun sa: Når skal vi ha ferie da? Og jeg skjønner spørsmålet. Men mange har krevende jobber, og jeg tror det handler om å finne en riktig balanse. Å være «dønn» til stede når man er et sted, tror jeg er fundamentalt. Jeg har lovet både familie og Norway Cup at jeg skal være det.

- Og nå blir du kjendis?

-Jeg skjønner jeg blir en offentlig person. Men først og fremst er jeg opptatt av at Norway Cup skal utvikle seg som et gigantarrangement. Medieoppmerksomhet er en del av denne jobben, og det skal jeg takle. Selv har jeg ikke en ambisjon om å bli såkalt kjendis, sier Tony Isaksen.

Hardt arbeid: Den nye generalsekretæren lover å jobbe knallhardt for å videreutvikle Norway Cup.  Foto:Thomas Rasmus Skaug
Hardt arbeid: Den nye generalsekretæren lover å jobbe knallhardt for å videreutvikle Norway Cup. Foto:Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Den nye generalsekretæren gjentar at føler seg priviligert. Han mener oppriktig at livet smiler til ham, og at han får jobbe med noe av det mest meningsfulle som finnes.

- Det kan da umulig finnes noe mer meningsfullt enn å jobbe med barn og unge. Og skape en viktig arena for disse, slutter den nye sjefen!

Her er han: Tony Isaksen, den nye Norway Cup-generalen.  Foto:Thomas Rasmus Skaug
Her er han: Tony Isaksen, den nye Norway Cup-generalen. Foto:Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!