Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er mannen som kan ta et svensk gull

PARK CITY (Dagbladet): Endelig har svenskene fått fram en person som kan kjempe om gull i OL. Bare så synd at han konkurrerer for Norge...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De svenske curlinggutta er utslått i OL, men svenske Lars Vågberg (34) spiller seint i kveld for OL-gull med Norge.

- Når de ikke kunne bruke ham, så kunne vi, fleiper skipen i det norske laget, Pål Trulsen.

34-åringen fra Sollefteå - mellom Sundsvall og Vstersund - har bodd i Norge de siste sju og et halvt åra, og er gift med søsteren til Pål Trulsen. Han har EM-gull og VM-bronse for Sverige, men for to år siden skiftet han til norsk statsborgerskap.

- Jeg føler meg norsk nå, men det var likevel litt spesielt da vi slo Sverige med ett poeng i gruppespillet.

Mareritt-OL

På nært hold opplever tobarnsfaren at Sverige igjen har et mareritt-OL, mens Norge er på vei mot sine beste leker noensinne.

Om curlinggutta slår Canada i finalen i kveld sikrer de en historisk gullmedalje:

Hvis ikke storslalåmjentene har en fantastisk dag, blir det nemlig Norges 11. gullmedalje her i Salt Lake City, og så mange gull har Norge aldri tidligere vunnet i noen olympiske leker.

Sverige står fortsatt med null gull.

- Går det hardt inn på deg at Sverige fortsatt ikke har vunnet noe i disse lekene?

- Nei, egentlig ikke. Men jeg var litt lei meg da hockeylaget ble slått ut. Jeg trodde de skulle gå helt til topps, sier Lars Vågberg til Dagbladet.

Den dyktige svensken ble overtalt til å skifte statsborgerskap for to år siden, da Olympiatoppen så at han var god nok til å komme med på det norske laget.

Forblir norsk

- Kommer du noensinne til å bytte tilbake til svensk statsborgerskap?

- Nei, det har ingen hensikt å bytte tilbake. Jeg har flyttet til Norge for å bli, sier svensken, som bor sammen med kona Trine og ungene Magnus (6) og Jesper (3) på Bærums Værk.

Vågberg regner Canada som favoritter i kveld, men vurderer likevel muligheten for norsk til 50/50.

- Normalt slår dem oss åtte av ti ganger, men i en enkelt kamp kan alt skje. Og vi slo dem tross alt to ganger da vi vant VM-bronse i fjor, minner svenskenes nordmann om.

SVENSK HÅP: Lars Vågberg, til venstre, har flyttet over Kjølen og fått norsk pass. Resten av gjenten er Bent Ånund Ramsfjell, Flemming Davanger og Pål Trulsen.
Hele Norges coronakart