Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er mannen som må gi Ødegaard endelig klarsignal

Real Madrids sjeflege.

FIKK GODKJENT:  Cristiano Ronaldo kom fra Manchester United til Real Madrid i 2009. Til høyre klubbens sjeflege, Carlos Díez.
FIKK GODKJENT: Cristiano Ronaldo kom fra Manchester United til Real Madrid i 2009. Til høyre klubbens sjeflege, Carlos Díez. Vis mer

(Dagbladet): Ingen blir presentert som ny spiller i Real Madrid før de slipper gjennom nåløyet til sjeflege Carlos Díez.

Díez leder Sanitas La Moraleja, klinikken der potensielle Real-spillere må gjennom medisinske tester. Sjeflegen er den siste som gir klarsignal, før klubb og spiller signerer kontrakt.

Så også med Martin Ødegaard (16), som ble klar for Real Madrid i natt. Nå gjenstår bare en siste legesjekk i morgentimene. Klokka 13.30 blir han presentert i den hvite drakta.

- Martin er en unik gutt. Han har liten problematikk med skader. Han vil ikke kreve de største utfordringene, sier Strømsgodset-lege Erik Dag Knudsen til Dagbladet.

Friskmeldt Seinest mandag friskmeldte han 16-åringen, som nå flytter fra Drammen til Madrid.

Natt til torsdag i forrige uke ble Ødegaard plaget av en inngrodd negl i foten.

BLE REAL MADRID-SPILLER I NATT:  Martin Ødegaard. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BLE REAL MADRID-SPILLER I NATT: Martin Ødegaard. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Legen gikk inn og tok et snitt. Dette medførte at han måtte hinke rundt på krykker. Men fire dager seinere var alt normalt igjen.

- Han kunne spilt fotballkamp i dag, erklærer Knudsen.

Men først skal Carlos Díez og det medisinske apparatet i Real Madrid si sitt. De følger fast prosedyre fra det europeiske fotballforbundet UEFA.

- I Strømsgodset er vi fire-fem personer som tester nye spillere. Apparatet til Real Madrid er mye større. Det er en omfattende sak, der vi går gjennom hele pakka, forteller Knudsen.

- Vi snakker om hjertetester, fysiske tester og generelle tester. Svarene kommer fortløpende, bortsett fra laboratorietestene. I løpet av et døgn vil du ha svarene.

Imponert - Hvordan reagerer spillerne?

- De tar det fint. Men jeg har vært med på å avvise spillere, særlig på skadesiden.

Godset-legen er imponert over hvordan Ødegaard har jobbet med å forebygge skader.

- Onkelen er fysioterapeut. Han er flink til å porsjonere treningen. Med en gang han merker noe småtteri, går han av banen, sier Knudsen.

Real Madrids sjeflege Carlos Díez er i toppklassen.

For fem år siden fikk han et tilbud fra Chelsea, men takket nei. Den gang var han kjent for å få spillere som Kaka og Pepe vekk fra skademarerittet.

Utallige ganger har han stått utenfor Sanitas La Moraleja. Han har hatt et blikk som har sagt: «Denne spilleren har min godkjennelse. Det jeg ikke vet om ham, er ikke verdt å vite.»

- Klubbene utveksler helseopplysninger. Det kan være nyttig, og det skjer med spillernes velsignelse, forteller Knudsen.

Ikke klart En avtale mellom Ødegaard og Real Madrid ble kjent for verden seks minutter over midnatt. Han blir presentert på treningsfeltet Valdebebas - og ikke Estadio Santiago Bernabéu - slik tidligere rapporter gikk ut på.

Nå skjer det fort. Og vi bare nevner det:

Lørdag spiller Real Madrid borte mot Córdoba. Søndag tar B-laget imot Fuenlabrada på nivå tre.

Og Ødegaard er friskmeldt ...