INGEN KOMMENTAR: Srdjan Djordjevic er svært ordknapp om e-postene han og Petar Vukicevic sendte i 2001 - 2003, der temaet var testosteron og veksthormoner. Foto: Sportida
INGEN KOMMENTAR: Srdjan Djordjevic er svært ordknapp om e-postene han og Petar Vukicevic sendte i 2001 - 2003, der temaet var testosteron og veksthormoner. Foto: SportidaVis mer

Her er mannen som Petar spurte om veksthormoner og testosteron

Friidrettsforbundet krever skriftlig svar om innholdet i mystiske e-poster.

(Dagbladet): Overfor Dagbladet bekrefter Vukicevic at det er lege-vennen han har benyttet for å rådføre seg om ulovlige stoffer. 

Srdjan Djordjevic er kjent for å ha enorm kunnskap om idrettsmedisin. Han driver selskapet TMG - BMC, som driver innen biomekanikk og kinesiologi for å utvikle verktøy for optimalisering av trening og restitusjon for toppidrettsutøvere.

- Ikke gunstig Dagbladet er kjent med e-postkorrespondanse mellom trener Petar Vukicevic og idrettsmedisineren Srdjan Djordjevic. Dagbladet avdekket i går at Vukicevic i årene 2001 - 2003 forhørte seg om bruk av forbudte stoffer. Treneren bekrefter dette, og sier Djordjevic er en nær venn av ham:

- Jeg har en kamerat som også er en kjent trener. Jeg har spurt ham om enkelte ting. Jeg husker ikke helt nå, men jeg vet at det var snakk om enten veksthormon eller testosteron, sier Petar Vukicevic til Dagbladet.

Djordjevic er tidligere treningskamerat av Vukicevic fra det tidligere Jugoslavia.

- Hva jeg og Petar diskuterer har dere ingenting med. Dette er ikke gunstig for meg, har Djordjevic uttalt til Dagbladet på telefon.

I går snakket Dagbladet med Djordjevic igjen, og gjorde oppmerksom på at hans navn ville bli publisert.

- Bare publiser. Jeg har ikke noe mer å si enn det jeg allerede har sagt, sier Djordjevic.

Ble frikjent Djordjevic har en spesiell antidopinghistorie. Han er ifølge slovenske SI21 den eneste idrettstreneren i verden som har klart å få to av sine utøvere frikjent fra dopanklager:

Første gang var lengdehopperen Borut Bilac, som i 1990 mistet sin bronsemedalje fra EM i Split, etter at han ble tatt i doping. Han fikk seinere medaljen tilbake, med Djordjevic' hjelp.  

Så, i 1999, var Srdjan Djordjevic svært delaktig i kampen som ble innledet etter at Merlene Ottey ble tatt i doping.  

BEKREFTER: Petar Vukicevic bekrefter at han spurte vennen Srdjan Djordjevic om råd om forbudte stoffer. Foto: Bjørn Langsem
BEKREFTER: Petar Vukicevic bekrefter at han spurte vennen Srdjan Djordjevic om råd om forbudte stoffer. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Under et stevne i Luzern ble det funnet nandrolon i Otteys urinprøve. Hun hevdet sin uskyld, og Ottey og Djordjevic lykkes i sin kamp. Sommeren året etter ble hun frikjent av både IAAF og det jamaicanske friidrettsforbundet.

Forlanger en forklaring Friidrettspresident Svein Arne Hansen reagerer på opplysningene som kommer fram i Dagbladet, der trenerprofilen Petar Vukicevic bekrefter at han i perioden 2001-2003 forhørte seg om forbudte stoffer. Hansen tok torsdag i forrige uke til orde for strengere dopingregler.

- Vi har bedt Petar om en skriftlig forklaring. Problemet er at vi ikke kjenner innholdet i e-postene, sier friidrettspresidenten til Dagbladet.

- Kan Petars jobb være i fare?

- Vi vil ha mer informasjon før vi tar noen beslutninger. Men slik det gikk fram på torsdag ønsker vi ikke å engasjere trenere som har uklare holdninger til doping, sier Hansen.

Antidoping Norge ble varslet om saken i fjor. Dagbladet får opplyst at saken ble henlagt fordi den var foreldet, men at at innholdet var av en slik karakter at det ble sendt videre til det internasjonale antidopingbyrået WADA.