Her er marerittgruppene RBK kan havne i

Får det tøft.

(Dagbladet.no): Rosenborg har så godt som begge beina i Champions League, etter det overbevisende 3-0-resultatet borte mot Tampere i går kveld.

Der venter opp mot 90 millioner kroner.

Og verdens beste klubblag.

Koné vil ha Chelsea

Gårsdagens - og hele Champions League-kvalikens - store helt, Yssouf Koné, sier til Dagbladet i dag at han gjerne vil ha Chelsea i gruppa.

- Jeg vil gjerne spille mot Didier Drogba, som jeg kjenner godt fra Elfenbenskysten. Vi prater sammen når vi møtes, og det hadde vært stilig å oppleve det i Champions League, sier ivorianeren.

Det vil sikkert være stilig og morsomt å møte Chelsea på Lerkendal, men det er ikke sikkert det blir så morsomt sportslig sett.

På grunn av mye slett innsats av norske lag i Europa vil Rosenborgs navn ligge i bollen med de dårligste lagene når gruppene skal trekkes i Monaco 30. august.

AC MILAN: Filippo Inzaghi ble den store helten i Aten i mai, og milaneserne er alltid gode i Europa. Foto: ARNT E. FOLVIK
AC MILAN: Filippo Inzaghi ble den store helten i Aten i mai, og milaneserne er alltid gode i Europa. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Det betyr at det vil komme tre storlag til Lerkendal når høstmørket og duskregnet kommer.

Mestermøter

Et sportslig skrekkscenario for Rosenborg kan være en gruppe som denne:

AC Milan (regjerende Champions League-mester), Sevilla (3. plass i Spania og UEFA-cupmester), Stuttgart (regjerende tysk mester), Rosenborg.

Hvis Rosenborg unngår disse, kan de havne i en omtrent like tøff gruppe, som denne:

Barcelona (2. plass i Spania), Lyon (fransk seriemester), Schalke 04 (2. plass i Bundesliga), Rosenborg.

Og slik kan vi fortsette.

For når du er fjerdeseedet blir det tøft, uansett hvordan de vrir og vender på det. Men selv om det naturlig nok ikke er lett motstand i den første gruppa, er det mer overkommelige lag i de andre seedingsgruppene.

Her er marerittgruppene RBK kan havne i

Med flaks kan Rosenborg for eksempel få PSV Eindhoven fra den fra den andre potten og Steaua Bucuresti fra den tredje seedingsgruppa.

• Kommentar: Fint at RBK vinner

• Les også: Her er Rosenborgs Champions League-historie

BARCELONA: Champions League-vinnerne fra to år tilbake er ett av lagene Rosenborg kan trekke fra den første seedingsgruppa. Nå er Thierry Henry på plass og de blir helt sikkert å regne med.
90 MINUTTER UNNA: Yssouf Koné, Steffen Iversen og de andre RBK-gutta har så godt som klare for Champions League-spill.