FIRE GULL - TO SØLV: Sjekk den medaljefangsten. Med VM-sølv på dagens fellesstart sikret Tora Berger seg fire gull og to sølv på VMs sesks øvelser. Medalje på samtlige øvelser har ingen klart før henne.
FIRE GULL - TO SØLV: Sjekk den medaljefangsten. Med VM-sølv på dagens fellesstart sikret Tora Berger seg fire gull og to sølv på VMs sesks øvelser. Medalje på samtlige øvelser har ingen klart før henne.Vis mer

Her er medaljene som gjør Tora historisk

Første med medalje i alle løp.

NOVE MESTO (Dagbladet): Med fire gull og en sølvmedalje før dagens VM-fellesstart, så var Tora Berger den store favoritten til å avslutte VM med nok en seier.

Med to bomskudd måtte hun derimot ta til takke med sølv, bak den hviterussiske vinneren Darya Domratsjeva — som kom i mål 8,7 sekunder før den norske VM-dronningen.

- Den første taperen For med fire gull og to sølv som VM-beholdning, så ble hun ikke bare dronningen, hun går også inn i historien som den første skiskytteren til å vinne medalje på samtlige VM-distanser — siden øvelsesprogrammet ble utvidet.

- Sølv er den første taperen, hehe, fleiper Tora Berger først etter fellesstarten.

- Neida, jeg er kjempefornøyd med mesterskapet. Jeg måtte slite litt med meg før, for jeg var egentlig fornøyd med meg selv før start også, sier Tora Berger til Dagbladet.

- Vet ikke hva jeg skal si Medaljefangsten er så stor at hun faktisk sliter med å sette ord på det.

- Det har vært noen helt utrolige dager for meg, og jeg vet egentlig ikke helt hva mer jeg skal si om det, sier hun nesten unnskyldende.

Begge bomskuddene kom på det fjerde skuddet på første liggende og første stående skyting, noe som kan tyde på at hun ble litt for selvsikker etter å ha kommet godt i gang med begge seriene.

- Jeg vet ikke helt hva grunnen til bommene er, men jeg bommet iallfall, sier hun selv.

Fryktet de bak Hun gikk ut som nummer to etter siste skyting, 21,4 sekunder bak hviterussiske Darya Domratsjeva.

- Først fryktet jeg de bak meg, men så tenkte jeg at jeg heller måtte se på mulighetene framover, selv om det så litt dårlig ut. Det virket langt fram. Men jeg tynte ut det siste av krefter og gjorde mitt beste, sier Tora Berger.

Halvannen kilometer fra mål var avstanden kortet ned til 16,4 sekunder, og den var nede i 13,2 sekunder 500 meter fra mål, men det var for kort igjen til at det kunne bli en spurtduell.

- Hadde det vært noen kilometer til, så kanskje, sier hun.

Domratsjeva bommet også på to skudd, så den hviterussiske dama vant duellen med Tora Berger i sporet, ikke på standplass.

- Hun virket sterkt hele veien, sier sølv-vinner Tora Berger.

VENTET PÅ TORA: Gullvinner Darya Domratsjeva ser på at Tora Berger kommer inn på sølvplass på dagens VM-fellesstart i Nove Mesto.
VENTET PÅ TORA: Gullvinner Darya Domratsjeva ser på at Tora Berger kommer inn på sølvplass på dagens VM-fellesstart i Nove Mesto. Vis mer