- Her er mitt nye 300 hesters leketøy

Andreas Mikkelsen (21) sikter mot verdenstoppen i sin nye Skoda.

BIRMINGHAM (Dagbladet): Omkranset av vakre damer, på en av Europas største bilmesser, ble den nye fabrikkbilen til Andreas Mikkelsen (21) avduket i dag - en Skoda Fabia S2000 med 300 hestekrefter.

- Er den ikke kul? Den er helt rå å kjøre. Vinner jeg ikke med denne, er det sjåføren det er noe galt med, sier Andreas Mikkelsen til Dgbladet.

Verd 20 millioner Vårt nye store rallytalent har, som første norske utøver etter Petter Solberg, signert én fabrikkontrakt, og han er nå eneste nordmann i rallysiirkuset med eget fabrikksete.

Totalverdien på ettårsavtalen med Skoda er anslått til å nærmere 20 millioner. Teamet rundt ham består av åtte mann, i tillegg til mekanikere og servicefolk.

WRC neste år? I år er det IRC det handler. Fra 2012 kan det bli WRC.

- Jeg har som mål å bli verdensmester, og Skoda har sagt at hvis vi får bra år nå hvor jeg viser potensial, så er mulighetene store til neste år. Dersom Skoda kommer inn i WRC-sirkuset, så er dette en gylden mulighet for meg, sier Mikkelsen.

De siste par årene har han måttet jage sponsorer for å få økonomien til å gå opp, men i år betaler Skoda Motorport UK regningen.

- Det gir meg en ro. Nå kan jeg fokusere på trening og det jeg skal. Hverdagen blir rett og slett enklere, sier Mikkelsen.

Rally Monte Carlo Førstkommende onsdag er det duket for duell med blant andre brødrene Petter og Henning Solberg kalssiske Rally Monte Carlo.

- Det skal bli utrolig moro, og føler meg veldig godt forberedt til sesongstart. De siste tre ukene har jeg kjørt mer bil enn jeg gjorde i hele fjor, sier Mikkelsen.

Kartleser Ola Fløene har vært med Andreas Mikkelsen siden den spede begynnelse for fem år siden. Som 16-åring flyttet Mikkelsen til Wales for å kunne satse rally på heltid. Aldersgrensen i Norge er 18 år.

- Vil bli best - Etter at jeg måtte gi meg som alpinist på grunn av en kneskade da jeg var 16, har det kun handlet om rallysport for meg. Den sportslige utviklingen har vært bra, og jeg er veldig motivert for å ta steget helt opp i verdenstoppen. Bilen er topp. Nå er det opp til meg, sier Mikkelsen.