TAR MED SEG ERFARINGEN: David Moyes sier han aldri blir utlært og at erfaringen fra United vil gjøre ham til en bedre manager. Foto: AP /Sang Tan / NTB SCANPIX
TAR MED SEG ERFARINGEN: David Moyes sier han aldri blir utlært og at erfaringen fra United vil gjøre ham til en bedre manager. Foto: AP /Sang Tan / NTB SCANPIXVis mer

Her er Moyes' første ord etter sparkingen

Stolt av tilliten fra Ferguson.

(Dagbladet): David Moyes var slett ikke enig i at 51 kamper var nok.

Skotten ville fortsette som manager i Manchester United, og følte seg «skammelig behandlet» da han fikk sparken i går.

I ettermiddag snakket han for første gang direkte om avskjeden, via trenerforeningen LMA.

- Å ha blitt utnevnt til manager i Manchester United, en av verdens største klubber. er noe jeg er og alltid kommer til å være utrolig stolt av.

The Chosen One Og Moyes er fortsatt stolt av at han ble «The Chosen One» da legenden Alex Ferguson takket for seg i mai 2013.

- Jeg forblir takknemlig overfor sir Alex Ferguson. Han trodde på mine evner og ga meg sjansen til å lede Manchester United.

Pressemeldingen er over fem avsnitt, og Moyes takker både sitt eget støtteapparat, Uniteds ansatte og supporterne på Old Trafford.

Tilsynelatende utelates bare United-spillerne, de får ingen takk.

I går meldte britiske aviser at den tidligere Everton-sjefen var involvert i en rekke pinlige episoder med spillerne.

I dag erkjenner Moyes glatt at resultatene ikke var gode nok for de regjerende Premier League-mesterne, men peker også på at førstelagsstallen måtte gjenoppbygges samtidig som laget skulle levere både i ligaen og i Europa.

- Resultatene har ikke vært det Manchester United eller fansen har vært vant til eller forventer. Jeg både forstår og deler frustrasjonen, sier Moyes.

Samtidig minner 50-åringen om at United tross alt kom til kvartfinalen i Champions League - en prestasjon han er stolt av.

United-kritikk Men så endte det også i skuffelse og splittelse, for alle parter. I trenerforeningens uttalse kommer det krass kritikk av Manchester United.

- Det er veldig skuffende å lese omfattende reportasjer i pressen, som bekrefter David Moyes' avskjed, før det ble bekreftet av klubben, skriver LMA.

LMA-leder Richard Bevan spår Moyes en lysende managerframtid på tross av at Uniteds «uproffe» oppførsel.

— LMA er veldig skuffet over naturen i Davids avgang fra Manchester United. Det er trist å se slutten på Davids periode bli taklet på en uprofesjonell måte.

STOLT: David Moyes minner om at han fikk United til kvartfinalen i Champions League. Foto: REUTERS / Stefan Wermuth / NTB SCANPIX
STOLT: David Moyes minner om at han fikk United til kvartfinalen i Champions League. Foto: REUTERS / Stefan Wermuth / NTB SCANPIX Vis mer