Her er én rekord Marit Bjørgen ikke kan slå i dag

Sjekk den imponerende merittlista her.

FALUN (Dagbladet): Marit Bjørgen jager Jelena Välbes 14 VM-gull. Før Falun-VM starter med sprintprologen klokka 13 i dag, har Bjørgen 12. Mye skal til om ikke Bjørgen troner alene på toppen av VM-gull-statistikken når sluttstreken settes etter tremila lørdag 28. februar.

Gjør hun det er det ikke mange rekorder igjen for Bjørgen å ta. Bare sjekk den imponerende lista det internasjonale skiforbundet sendte ut med noen av Bjørgens prestasjoner i skisporet:

• Sammen med Bjørn Dæhlie er hun mestvinnende skiløper noensinne med 29 VM- og OL-medaljer totalt. Får hun medalje i dag troner hun alene der også.

• Bjørgen er mestvinnende i VM-sammenheng med sine 19 medaljer. Nevnte Välbe og Dæhlie er de neste på den adelskalenderen med 17 hver (Sammen med den russiske 70-tallsstjernen Galina Kulakova).

• Med seier på sprinten i dag blir Bjørgen den første som vinner én og samme øvelse i tre verdensmesterskap på rad. Hun vant som kjent sprinten i Oslo i 2011 og er regjerende mester fra Val di Fiemme. (Da regner vi ikke med de to som har tre titler på rad fra den gangen OL ble regnet som VM).

Bjørgen selv har flere ganger fortalt at hun ikke er opptatt av statistikker og rekorder, men at det er noe hun kommer til å sette seg ned og se på når karrieren er over. Skal hun bli den eldste verdensmesteren i langrenn for damer noensinne må hun vente et par år til før hun legger opp.

Russiske, da sovjetiske, Alevtina Kolchina vant femkilometeren i VM i Oslo i 1966. Da var hun 35 år og 349 dager gammel. I Lahti-VM om i 2017 vil Bjørgen eventuelt være drøye 36 år.

Men først skal hun altså etter planen gå om seks gull her i Falun. Der starter hun som gullfavoritt i sprinten klokka 13 i dag.

Sprintene, både damer og herrer, følger du direkte i vårt vinterstudio her!