Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rørvik møter Rosenborg i cupen:

Her er neste RBK-hinder

Rørvik tror på publikumsrekord når Rosenborg gjester i cupen.

KLARE FOR FEST: Rørviks a-lag spiller første runde i cupen for første gang siden 2004. Foto: Rørvik IL
KLARE FOR FEST: Rørviks a-lag spiller første runde i cupen for første gang siden 2004. Foto: Rørvik IL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag er årets store dag i Fotball-Norge, når topplagene gjester småklubbene rundt om i Norge og lager folkefester i distriktene.

Rosenborg, som har slitt voldsomt i sesongåpningen i Eliteserien, har fått den takknemlige oppgaven å spille mot fjerdedivisjonslaget Rørvik i den første runden.

Lille Rørvik har ikke kvalifisert seg for første runde av cupen siden 2004. Den gangen var det Bodø/Glimt som kom, og foran rekordstore 1650 tilskuere reiste de hjem igjen med 8-0 i bagasjen.

Det store usikkerhetsmomentet er om Rosenborg er i stand til å gjøre det samme onsdag.

For folk i Rørvik har lagt merke til at trønderne sliter tungt med å få i gang maskineriet denne sesongen.

Har trua

- Jeg merker at folk rundt har litt mer trua på at vi kan vinne nå, men det er nok større sjanse for at de vinner tosifra enn at vi vinner kampen, sier en dønn ærlig Rørvik-trener, Andreas Skeie, til Dagbladet.

For både Skeie og klubben er det minst like viktig å sette ny publikumsrekord når de først får sjansen til å møte et av de virkelig store lagene i Norge.

- Det blir kjempeartig for oss. Nå hadde vi Bodø/Glimt for femten år siden, så vi håper i alle fall å slå rekorden fra den gangen, sier Skeie.

I øyeblikket ligger Rørvik midt på fjerdedivisjonstabellen etter en seier og ett tap så langt denne sesongen.

Men Rørvik har, i motsetning til en del andre lag, en slags x-faktor i sine fem brasilianere som spiller for klubben.

Brasilianerne er der i forbindelse med et samarbeid med hjelpeorganisasjonen Casas de Noruega. Rørviks a-lagsgutter var blant annet på treningsleir til Rio de Janeiro før påske også.

- De fem brasilianerne er bra og holder et høyere nivå enn fjerdedivisjon, sier Skeie til Dagbladet, og håper de kan by litt sambafotball til de som møter opp på stadion i morgen.

Pirrer ekstra

Og det faktum at Rosenborg har hatt store problemer så langt denne sesongen, gjør også sitt til at det pirrer litt ekstra i hjemmegarderoben før kampen.

- Det gir oss litt mer trua på at vi kan vinne dette, men dette er proffer mot amatører, så vi får se, sier Rørvik-trener Skeie til Dagbladet.

Kampstarten i Rørvik er 16.00 onsdag 1. mai.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!