Her er Norge bare OLs femte beste nasjon

Dumpes på amerikanernes egen medaljetabell.

HENTET TO GULL: Marit Bjørgen har stått bak to av Norges fangst på 10 gull. Men det er samtlige medaljer som skal styre vinneren på statistikken, mener amerikanske medier. Foto: HÅKON EIKESDAL / DAGBLADET
HENTET TO GULL: Marit Bjørgen har stått bak to av Norges fangst på 10 gull. Men det er samtlige medaljer som skal styre vinneren på statistikken, mener amerikanske medier. Foto: HÅKON EIKESDAL / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norge troner øverst på Sotsji-OLs offisielle medaljestatstikk. Slik er det selvsagt også på Dagbladet-oversikten og hos øvrige norske nyhetssider.

Ingen har tatt flere gull enn Norges ti, og offisielt vektes statistikken først etter gullmedaljene. Totalt har Norge 21 medaljer, 4 sølv og sju bronse i tillegg til gullene.

Men i USA har de sin egen måte å rangere OL-nasjonene på. NRK omtalte den uvanlige tellingen tidligere i dag.

Norge er femte best En rekke amerikanske aviser og TV-kanaler setter nettopp USA på toppen av sin medaljestatistikk, på tross av at USA bare har åtte OL-gull.

Hos blant annet USA Today, Washington Post og Wall Street Journal veier antall medaljer tyngst, og der har USA hele 25 - fire mer enn Norges 21.

Også TV-kanalen NBC og Sports Illustrated ignorerer Norges gulldominans, med sine fargerike diagrammer over topp tre uten rød-hvitt og blått.

Ifølge den «amerikanske metoden» er Norge bare femte beste nasjon, også Russland og Canada og Nederland sniker seg forbi med henholdsvis 23, 22 og 22 medaljer.

Idrettshistorier Tom A. Schanke sier til Dagbladet at IOC er veldig tydelige på hvordan nasjonenes suksess regnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer