Her er Norges 11 beste driblere

Dette er Norges 11 beste driblere ifølge Dagbladets kommentator.

NILS JOHAN SEMB etterlyser spillere med fart og dribleferdigheter som kan mestre én-mot-én-situasjoner - og nevner selv Jan Derek Sørensen. En spiller som inntil videre må betraktes som en fiasko i tysk fotball. Det sier det meste om at kandidatene knapt eksisterer, og at det uansett er svært langt mellom dem.

Men de finnes:

HER ER NORGES 11 beste driblere. Enten har de allerede bevist det, eller så har de demonstrert et potensial som gjør at det mest er opp til Semb om han ønsker å utfordre disse spillerne på aller høyeste nivå. Stikkord er individualisme i form av fart og/eller dribleferdigheter som gjør dem i stand til å passere en motspiller.

1. JAN DEREK SØRENSEN, Borussia Dortmund:

klassisk ving med fart og dribleferdigheter. I tillegg et meget godt skudd. Men han har hatt minimal suksess etter overgangen til Bundesliga, og det er mest på gamle meritter han topper denne lista nå. Vil i utgangspunktet ikke spille for Norge, men er ikke kategorisk.

2. JOHN CAREW, Valencia:

begrensede dribleferdigheter, men kommer langt på å skyve ballen foran seg og spurte etter. Slik skapte han blant annet Norges eneste sjanse i etablert spill mot Ukraina, og slik skapte han Valencias eneste sjanse etter pause i CL-finalen.

3. DAGFINN ENERLY, Rosenborg:

har i mange år vært en driblefant på høyt norsk nivå. Demonstrerte det glimtvis under landslagets Hong- kong-tur i januar, men har ikke gjort det på Rosenborg. Stort potensial som kan forløses hvis han får trivselen i Trondheim og Sembs tillit.

4. ØRJAN BERG, Rosenborg:

eneste norske midtbanespiller som har demonstrert dribleferdigheter på høyt internasjonalt nivå. Har balansen og rykket. Kunne vært forskjellen mellom sjanser og frustrerende balltap i alle overgangsmulighetene mot Ukraina. Men har gitt Semb et definitivt nei.

5. HASSAN EL FAKIRI, Lyn:

likner Berg som spillertype. Har hatt en flott sesong på Lyn, men har manglet en spiss foran seg, noen seirer og litt mer medieoppmerksomhet. Det er bare å plukke ham med neste gang, Semb.

6. MAGNE HOSETH, Molde:

demonstrerte i løpet av noen minutter mot Bulgaria at han er en spillertype Semb ønsker seg. Venstrebeint, fintesterk, frekk og med et fint rykk. Men vurderes ikke som god nok for Molde av Gunder Bengtson...

7. THORSTEIN HELSTAD, Brann:

mer utpreget bakromsspiller, men har gode dribleferdigheter og - sammen med Carew - mest fart av alle på denne lista. Glimtvis glimrende i fjor, men har vært ustabil og litt for anonym så langt denne sesongen.

8. MARTIN ANDRESEN, Stabæk:

tok med seg moralen og innstillingen til duellspillet fra England. Var meget nær landslaget før han dro til Wimbledon. Ingen tvil om at han er en bedre spiller nå, selv om han som spillertype er blitt mer indreløper enn dribleglad ving. Men ferdighetene ligger naturligvis der.

9. CHRISTER GEORGE, Rosenborg:

kvikk og frekk, flink ballbehandler og utmerket innstilling. Har vokst kraftig som spiller det siste året, og har et internasjonalt snitt både som midtbanespiller og angriper. Ferdighetene er like verdifulle uansett.

10. ALEX VALENCIA, Brann:

spennende, men uferdig U-21-spiller. Har evnen til å føre ballen i høy fart, utfordre og passere en motspiller. Ofte gode innlegg, og tungt - men upresist - skudd. Trenger tid og tillit for å ta steget.

11. PETTER FURUSETH OLSEN, Brann:

positiv formkurve og høy tippeligastandard er viktige uttakskriterier for Semb. Furuseth Olsen er med andre ord oppsiktsvekkende nære en A-landslagstropp. Frekk, venstrebeint og veldig hurtig.