Her er Norges 85 OL-deltakere

De seks siste ble tatt ut i dag.

• Se oversikten: I faktaboksen under artikkelen finner du hele troppen

• Norges OL-deltakere: I en artikkelserie på Dagbladet.no kan du etter hvert møte hele gjengen

Dagbladet.no): Etter at seks sandvolleyballspillere i dag fikk beskjed om at de er klare for neste måneds OL i Beijing, er den norske troppen komplett.

Totalt teller Norges kontingent 85 utøvere. I tillegg kommer fem reserver for håndball- og fotball-landslagene.

- Dette er en bred og god tropp. Vi er tilbake i lag-grenene fotball og håndball, og vi er med i en ny gren som BMX, kommenterer toppidrettssjef Jarle Aambø uttaket for Dagbladet.no.

Målsetning: Sju medaljer

Målsetningen for neste måneds leker er at Norge sikrer seg flere medaljer enn i Aten for fire år siden. Da ble seks medaljer (fem gull og en bronse) med hjem.

- Som følge av en prosess der vi har fått faglig input fra Idretts-Norge, har vi bestemt oss for å heve lista litt i forhold til forrige sommer-OL. Vi har satt oss en høy målsetning, men den er samtidig realistisk, mener Aambø.

OL-UTTATT: Sandvolleyballduoen Susanne Glesnes (t.h.) og Katherine Maaseide kan slippe jubelen løs. Neste måned skal de til Beijing. Foto: MARCUS BRANDT/EPA/SCANPIX
OL-UTTATT: Sandvolleyballduoen Susanne Glesnes (t.h.) og Katherine Maaseide kan slippe jubelen løs. Neste måned skal de til Beijing. Foto: MARCUS BRANDT/EPA/SCANPIX Vis mer

Sandvolleyball-parene som kompletterer Norges tropp, er Nila Håkedal/Ingrid Tørlen, Katrine Maaseide/Susanne Glesnes og Jørre Kjemperud/Tarjei Skarlund.

Ingen flere friidrettsutøvere

Før gårsdagens DN-galla i Stockholm var det også åpning for at flere friidrettutøvere kunne bli med, men verken Gaute Myklebust (diskos), Mona Holm (slegge) eller Cathrine Larsåsen (stav) greide å kvalifisere seg i siste liten. 

- Vi har en sterk tropp, men ikke en stor (seks personer, journ.anm.) tropp. Vi er veldig komfortabel med den troppen vi har og samtlige i den har vist god form den siste tiden. Fire av utøverne har tatt medaljer i internasjonale juniormesterskap, sier friidrettsforbundets sportssjef, Ketil Tømmernes, i en pressemelding. 

Her er Norges 85 OL-deltakere