Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Norges benk

Landslagsledelsen jakter nå på spillere som kan utfordre Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo og Steffen Iversen. Ingen av dem har scoret på de fire første rundene i Premier League. Og sist satt alle tre på benken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå åpner landslagsledelsen for endringer etter den skuffende VM-kvalifiseringsstarten hjemme mot Armenia (0-0).

- Vi ser etter spillere som kan utfordre de etablerte, sier landslagets assistenttrener, Harald Aabrekk, til Dagbladet.

7. oktober spiller VM-kvalifiseringskamp nummer to - borte mot Wales. Der kommer Nils Johan Semb til å prioritere spillere som er i form.

- Vi er på jakt etter spillere som er i form og som spiller fotball regelmessig, sier Semb-assistent Aabrekk.

Solskjær, Flo og Iversen er etablerte på landslaget. Men Armenia-kampen viste at ingen av de tre er i toppform. Fra landskampen bar det rett hjem til benkesliting i klubblaget.

Dårlig nytt for enn landslagssjef som har større tro på å spille seg i form framfor å hvile seg i form.

Målløse

De norske spissene i Premier League har så langt denne sesongen ikke levert varene. Da er veien rask til sitteplass.

Her er de harde ligafakta om Norges Premier League-spisser:

  • Ole Gunnar Solskjær. Spilletid: 104 min. Mål: 0. Solskjær var lovet mer spilletid av Alex Ferguson denne sesongen. I forhold til de fire første rundene i fjor har det blitt mindre.
  • Tore André Flo. Spilletid: 157 min. Mål: 0.
  • Steffen Iversen. Spilletid: 206 min. Mål: 0.

Tre av fire kamper denne sesongen har duoen Jimmy Floyd Hasselbaink og Gianfranco Zola fått tillit i Chelsea-angrepet. Begge står bokført med to mål.

Steffen og Sergej Rebrov har sett ut til å være Tottenhams faste spisspar, men Les Ferdinand har grepet sjansen når han har fått muligheten. Tirsdag startet Ferdinand og Rebrov på topp. Da scoret Rebrov to og Ferdinand ett. Ferdinand scoret i tillegg i serieåpninga.

- Det er en klar fordel at de spiller. Det er det ingen tvil om, sier Aabrekk.

Men så lenge de ikke scorer, har Aabrekk forståelse for at de ikke er sikre i startoppstillingen på klubblaget:

- De lever av å score mål. Også med tanke på egen sjøltillit er det viktig å score.

Jakter utfordrere

De kommende ukene skal landslagssjefene bruke på å oppdatere seg på norske balltrillere - spillere som er etablerte og utfordrere til de «faste». Ingen skal ha klippekort på landslaget.

- Vi vil oppdatere oss på spillere som har vært inne, og se på spillere som kan utfordre de som er etablerte på landslaget, sier Aabrekk.

I det ligger det et signal om at det kan bli snakk om utskiftninger til kampen mot Wales 7. oktober.

Aabrekk og Semb legger derfor opp til hektisk reisevirksomhet de kommende ukene. Semb så Leeds mot Manchester City på tirsdag. Onsdag var sjefen på plass i Stavanger og så cupoppgjøret mellom Viking og Vålerenga. Sjøl var Aabrekk til stede på Charlton- Southampton onsdag. I kikkerten: Claus Lundekvam og Jo Tessem.

- Begge gjorde en god kamp, rapporterer Aabrekk.

Følger Rushfeldt

Neste uke reiser keepertrener Erik Thorstvedt til England for å se Espen Baardsens Watford og Stig Inge Bjørnebyes Blackburn.

Landslagsledelsen vil ikke bare ha øynene rettet mot England og Norge. Også proffene i sør blir nøye overvåket.

- Jeg snakket med Bjørn Tore Kvarme seinest denne uka. Han er i framgang etter ankelskaden, forteller Aabrekk.

I Spania følges John Carew, Frode Olsen, Dan Eggen og Sigurd Rushfeldt. Den spanske toppserien ruller i gang til helga. Aabrekk har forhåpninger til Santander-spissen Rushfeldt.

- Vi har fått rapporter om at han har gjort det bra der nede den siste tida. Vi skal følge nøye med når det begynner, sier Aabrekk.

Carews Valencia åpner borte mot Real Madrid, men unggutten får neppe nok spilletid de nærmeste ukene til å bevise at han bør være med mot Wales.

<B>BENKESLITER:</B> Ole Gunnar Solskjær satt i likhet med sine landslagskolleger Tore André Flo og Steffen Iversen alle på benken sist runde i Premier League.