Her er Norges beste prestasjon

Frode Olsen er sikret sendetid på spansk tv framover etter at han foretok den klart beste norske prestasjonen i går kveld. Han tok en rå takling bakfra på en tullete tilskuer. Lua passet også.

ULLEVAAL (Dagbladet): - Jeg vil ikke si noe som helst om den taklingen, sa den ellers så meget taleføre Olsen etter kampen.

- Den kvalifiserte til rødt kort?

- Ingen kommentar i det hele tatt, sier Frode Olsen, som etter rundt 70 minutter så ut til å bli riktig forbannet.

Fornøyd med spillet

Kanskje han la inn et ekstra gir og styrke i bakholdsangrepet fordi han mente at han burde ha steppet inn for en helskadd Espen Johnsen. Olsen vil ikke si noe, sjøl om vi maser og maser på sedvanlig pressevis.

- Hvorfor vil du ikke si hvorfor du reagerte sånn som du gjorde?

- Nei, ingenting. Men jeg er fornøyd med de minuttene jeg spilte og de to redningene jeg hadde. Samtidig var det soleklar seier til Spania.

- Du tok på deg lua til han som lå nede og den passet fint?

- Ikke noe mer om taklingen, jeg kommenterer ikke den, sier Olsen og titter ned på mobilen, reservekeeperen fortsetter:

- 29 meldinger allerede.

- Sikkert om den fine taklingen din?

Frode Olsen ser ikke spesielt blid ut, men jo da, han trekker litt på det sørlandske smilebåndet. Han er jo kjent for å si det han mener, men altså ikke om det som var det eneste norske innslaget i går som var verdt halvparten av inngangspengene.

Tidsreise

De 90 minuttene ble på en måte en deprimerende tidsreise også. Tilbake til før Drillo snudde den trauste skippertakskuta. Norges to siste kamper har medført at en gammel idrettsskade er slått opp. Landslaget ble rundspilt. Borte var breakdown, lange baller, gå på løp og høyt press. I skyggen av Semb så vi ansiktene til Røste-Fosse, Georg Curtis, Tord Grip, King Kong og Willy Kmenth.

To unggutter fra Ski sier dette om at vi tapte fordømt fortjent for Syden:

- Frodes takling var perfekt. Den gjorde at vi våknet, ellers var dette triste saker, sier Marius Torp og kameraten Alexander. To av de 25106 som brukte kvelden til å lide sammen med våre verste menn. I går kveld altså.

Destruktiv fotball

- Norge spilte så destruktivt, vi våget ingenting framover på banen. På tide at vi får inn Nils Arne Eggen som kan gi laget selvtillit og mer futt. Vi må tørre å slippe oss løs, sier de to. Rundt oss ristes det på hodet etter en aften med slapp charterturfotball fra norsk side.

Fotballpresident Per Ravn Omdal sa dette om Olsen-saken:

- Det skal for det første ikke skje at noen kommer seg inn på banen, og vi må legge oss flate hvis vi får en reaksjon på det som skjedde.

- Olsens reaksjon?

- Han fikk i hvert fall stoppet en som tok seg inn på banen for å ødelegge. Hvordan tv-seerne har opplevd episoden vet jeg ikke, sier Omdal. I går kveld også avgående president for Norges rugbyforbund.

1: Frode Olsen blir rasende på tilskueren som stormer Ullevaal-gresset og går til angrep.
2: Med stor presisjon setter landslagskeeperen inn en susende takling.
3: Olsen forteller tilskueren et par sannhetsord mens han ligger nede.
4: Frode Olsen geleider tilskueren av banen. I alle fall én nordmann ville slåss i går ... Etter kampen ønsket keeperen ikke å fortelle hvorfor han gjorde som han gjorde.