Premier League

Her er Norges dom

Et flertall av det norske folk tror Manchester United kommer til å gjøre det bedre denne sesongen enn de siste åra. Årsak: Ole Gunnar Solskjær.

NÅ BRAKER DET LØS: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United sesongåpner mot Chelsea i dag. Foto: NTB scanpix
NÅ BRAKER DET LØS: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United sesongåpner mot Chelsea i dag. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Man. United - Chelsea, kl. 17.30

MANCHESTER (Dagbladet): I dag - klokka 17.30 - debuterer Solskjær i sin første sesong fra start for United. Motstander er Chelsea på Old Trafford.

Ifølge en spørreundersøkelse Ipsos har gjort for Dagbladet, kommer det til å gå Solskjær vel. Ni prosent av et representativt utvalg på 1000 personer tror United kommer til å ta gull. 33 prosent tror laget kommer til å gjøre det mye bedre enn de siste åra, men at det ikke blir gull.

23 prosent tror det blir omtrent som de siste åra eller dårligere. 34 prosent svarer at de ikke vet. Med andre ord: 42 prosent er positive til at United vil gjøre det bra under den norske manageren.

Bevegelser

Spørreundersøkelsen ble foretatt i sommer. Siden har det vært bevegelser i overgangsmarkedet.

United har kjøpt tre spillere for til sammen 1,5 milliarder kroner. De tre er Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka og Daniel James - som alle har styrket laget. Samtidig har spissen Romelu Lukaku forsvunnet til Inter Milan, og spørsmålet er om Solskjær har en konkurransedyktig tropp.

- Da overgangsvinduet stengte, var det en lettelse. Nå vet vi hva vi har å jobbe med, sa han på en pressekonferanse i går.

Fotballekspert Kjetil Rekdal er optimist på Solskjærs vegne:

- Jeg tror United kommer til å gjøre det bedre enn i fjor. Men de kommer ikke til å ta igjen Manchester City eller Liverpool. Jeg tror de kommer til å være med i en vill kamp om tredjeplassen med Tottenham, Chelsea og Arsenal.

Behersket usikkerhet

Dagbladet har følt Manchester på tennene de siste dagene. «Behersket usikkerhet» er den mest dekkende karakteristikken.

Utenfor Old Trafford har det som vanlig vært liv og røre. Her er folk mest opptatt av å ta bilder av seg selv og kjenne på gigantomanien som omgir klubben.

Noen kilometer unna - på United-puben Old Nags Head - diskuteres først og fremst overgangsmarkedet. «Totalt kaos», mener barkeeper Milo Brett og sikter til manglende stjernekjøp. Han sier han tar en fjerdeplass i Premier League «på en hvilken som helst dag».

Resignasjon over ølglassene? Ja, litt. I Manchester - altså den røde delen av byen - skal du da for pokker ikke snakke om fjerdeplasser. Det er en klubb som skal kjempe om gullet. Slik var det under Sir Alex. Punktum.

Slukker sorgen

- Vi er altfor langt bak City og Liverpool, sier Brett og stenger for kvelden.

På veggene henger bilder av George Best. Han spilte i klubben på 60- og 70-tallet og var omgitt av aura og suksess. På Old Nags Head er også et av hans berømte sitater ført opp:

«I 1969 kuttet jeg ut kvinner og alkohol. Det var de verste 20 minuttene i mitt liv.»

Mange United-supportere har slukket sorgen og tørsten her de siste åra etter klubbens nedtur. Håpet er at Solskjær starter sånn han gjorde da han kom til United i desember i fjor: Med en ellevill seiersrekke.

- Laget virker bedre forberedt til denne sesongen. Jeg tror harmonien er bedre. Solskjær har ledet hele oppkjøringen og fått inn noen forsterkninger, påpeker Rekdal.

– Da han kom til United, gjorde han det helt fantastisk i første del. Siste del var elendig. Laget må tilbake til første del og levere resultater. Jeg tror det er mulig å kjempe om tredjeplassen.

Offensiv

Solskjær virket offensiv da han snakket på pressekonferansen i går. Han nektet å la seg lure ut på glattisen av engelske sluggere i salen.

Det var åpenbart at han ville styre unna uttalelser som kunne skape unødvendige overskrifter før Chelsea-kampen. Han har ikke merket noe til frustrasjon fra supporterne.

- Det er ikke den følelsen vi har innad i klubben. Fansen jeg har møtt er spent. Det vil alltid være noen som vil signere flere spillere. Det er en del av det å være her. Men vi føler ikke negativiteten dere snakker om, slo han fast overfor journalistene.

HYLLES AV FANSEN: Dagbladet-journalist Tore Ulrik Bratland er på plass i Manchester før kampen mellom United og Chelsea. Vis mer