Her er Norges nye friidrettsstjerne

Verdens beste junior imponerte i VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ida Marcussen klarte 6226 poeng i sjukampen. Det er norsk rekord. Samtidig rykket hun opp som den aller beste junioren i verden, og det holdt til 11.-plass i VM.

– Nå er jeg i toppform, og jeg har fått topp uttelling. Det er faktisk også sant at jeg er den beste junioren i sjukamp i verden, strålte Ida Marcussen etter den avsluttende 800-meteren i sjukampen på Nagai stadion.

Hun gjennomførte en sjukamp uten bom og med bortimot full klaff på avslutningsdagen. Den innledet hun med 6,47 og solid personlig rekord i lengde. Deretter fulgte hun opp med 51,02 meter i spyd som også var solid pers, og til slutt spurtet hun til 2.13,69 på 800 meter.

– Jeg visste at det var mulig for meg å oppnå så mye som jeg gjorde. Jeg var også fullt klar over at jeg ville klatre på resultatlisten hvis jeg unngikk bom, men det er hele denne søndagen jeg er mest fornøyd med. Det har vært fantastisk gøy ute på banen i dag, sa Ida. – Jeg skal ikke nekte for at det var deilig å få opp toppresultater i både lengde og spyd. Dette viser endelig at jeg er Norges beste spydkaster, sa hun.

Ida Marcussen klarte sølvet i sjukampen i junior-VM i Beijing i fjor. I år tok hun skrittet opp blant de beste seniorene. Hun hoppet, kastet og løp seg inn i verdenstoppen med sjumilssteg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer