Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Norges nye håndballkomet

- For ett år siden var det mer nerver inne i bildet.

 LEVERER I BUNDESLIGA:  Harald Reinkind (23) har fått mye tillit i Rhein Neckar-Löwen denne sesongen. Nå er han klar for å levere varene med flagget på brystet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LEVERER I BUNDESLIGA: Harald Reinkind (23) har fått mye tillit i Rhein Neckar-Löwen denne sesongen. Nå er han klar for å levere varene med flagget på brystet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Harald Reinkind (23) storspiller for Tysklands beste lag og er Norges nye stjerneskudd på håndballhimmelen. I løpet av de kommende dagene venter det landskamper mot Island, Danmark og Frankrike på 23-åringen. Første motstander er Island torsdag.
Den venstrehendte bakspilleren fra Bergen blir helt sikkert sentral i laget til landslagstrener Christian Berge. Rhein-Neckar Löwen-spilleren har hatt en pangsesong i Tyskland og vet at det stilles krav til ham.

- Det har gått fint så langt i sesongen. Vi er på topp i Bundesliga, og jeg har fått spille mye. Så det er gøy.

- Det er gått fort framover med deg siden du dro nedover før forrige sesong?

- Alle sa før jeg dro at det tar fra et halvt år til et år før man er inne i tingene. Det var mye nytt å sette seg inn i. Nytt språk, nye medspillere og ny kultur. Det tok litt tid å bli varm i trøya, sier 23-åringen, som er bosatt i den historisk kjente byen Heidelberg.
Oppover Likevel tok det ikke veldig lang tid før framgangen kom. I år har han enkelte ganger spilt hele kamper, mens i andre kamper er det blitt mellom 15 og 20 minutter med spilletid.

- Dette er min andre sesong. Det har gått oppover, og det var viktig for min egen del at jeg er kommet mer og mer inn i det. Nå har jeg fått spille mye denne sesongen. Nesten overraskende mye.

- Får du gå i fred i byen?

- Jeg får nå gå alene gjennom byen uten at altfor mange stopper meg. Men det er stor håndballinteresse i Tyskland og byen min, og det er mange som kjenner til oss, sier Reinkind.

Rhein-Neckar Löwen, den tidligere klubben til landslagskollega Bjarte Myrhol, har åpnet seriesesongen forrykende, og klubben står så langt uten poengtap.

- Vi har ikke tapt noen poeng ennå og kan ikke klage. Det skal godt gjøres å holde i 22 kamper til. I fjor tapte vi poeng mot noen av de antatt dårlige lagene. Det må vi prøve å unngå denne sesongen.
Tenker langt Reinkind ser for seg et langt håndballiv i Tyskland.

- Jeg begynte på ny kontrakt i september. Den varer til 2019 og viser at klubben har tro på meg. Det var en forlengelse med tre år. Det er veldig motiverende å vite at man er ønsket med videre.

Bergenseren sier at han er blitt tryggere på seg selv.

- Jeg er ikke redd for å bli satt inn uansett hvordan kampbildet måtte se ut. For ett år siden var det mer nerver inne i bildet. Da følte jeg at jeg måtte score da muligheten bød seg. Nå tenker jeg ikke slik.

- Det kan bli mange år i tysk håndball på deg?

- Ja. Jeg er fortsatt ung, og håndball kan man spille til er 35 og kanskje enda et par år. 10 år til i Bundesliga er ikke utenkelig så lenge kroppen tillater det.

- Hva betyr disse tre kampene med Norge?

- Vi møter blant annet det beste laget i verden (Frankrike). Det blir viktig å spille vårt eget spill. Vi har ikke så mange dagene sammen fram mot EM heller, så det gjelder å bruke tiden godt og få samspillet til å sitte. Vi har ikke vært samlet siden i juni, og det blir viktig å komme raskt inn i det igjen, sier Reinkind.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling