<strong>NY PROFF:</strong> Vegard Stake Laengen blir proffsyklist den kommende sesongen. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
NY PROFF: Vegard Stake Laengen blir proffsyklist den kommende sesongen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Her er Norges nye proffsyklist

Klar for det amerikanske profflaget Team Type 1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vegard Stake Laengen (22) er Norges ferskeste tilskudd til proffeltet i sykling.

Askerbøringen forlater norske Joker-Merida til fordel for det amerikanske profflaget Team Type 1. Laget er kontinentalt (USA-touren) og står uten fast plass i de største sykkelrittene i verden, men er på vei opp og fram og inviteres til enkelte av dem.

Askergutten har flere svært sterke sesonger bak seg med sterke resultater i så vel Tour de l'Avenir (ungdommens Tour de France), U23-VM og klassikeren Ronde van Vlaanderen.

I sommer tok han NM-sølv bak Alexander Kristoff i Skien.

Nå blir han lagkamerat med blant andre franskmannen Laszlo Bodrogi (tidligere Crédit Agricole), sveitsiske Rubens Bertogliati (Saunier Duval) og russiske Vladimir Jefimkin (Ag2r).

Laget ble opprettet i 2005 og sponses av sykkelprodusenten Colnago, men promoterer sykdommen diabetes. Seks av rytterne i årets lag er rammet av «sukkersyke».

Laengen er foreløpig siste i en rekke med norske syklister som er flasket opp i Joker-Merida-laget og sendt videre til proffenes sirkus. Tidligere ryttere med fortid i laget er blant andre Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug.

PS: Sky-syklisten Geraint Thomas (25) vil stå over neste års Tour de France for å forberede seg til OL på hjemmebane. Dermed mister Edvald Boasson Hagen og Sky en viktig hjelperytter.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer