Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Norges nye sykkelstjerne

Edvald Boasson Hagen knep seieren på den andre etappen av rittet Tour de l\'\'Avenir i Frankrike fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no/ANB): Kurt Asle Arvesen og Thor Hushovd har vært alene om å stjele oppmerksomheten i norsk sykkelsport i flere år.

Nå kan de vente seg konkurranse fra en 19- åring fra Lillehammer.

Etappeseier

Edvald Boasson Hagen vant den 180-kilometer lange etappen fra Charleroi i Belgia til Mont-Saint-Martin i rittet Tour de l\' Avenir i dag. Rittet er et tradisjonsrikt ritt for morgendagens stjerner, og tidligere vinnere er balnt andre Denis Menchov og Egoi Martinez.

- At han vinner en etappe i dette rittet er en stor prestasjon, sier tidligere proff-syklist og TV2-ekspert Dag Otto Lauritzen til Dagbladet.no.

For det er ikke hvilket som helst ritt unggutten kapret en etappeseier.

- Det er et ritt med meget god deltakelse og med mange gode ryttere. Veldig mange av deltakerne blir store sykkelstjerner i de kommende årene, fortsetter Lauritzen.

Gikk i brudd

STORT SYKKELTALENT: 19-åringen Edvald Boasson Hagen vant i dag en etappe i det gjeve rittet Tour de l\'Avenir. Dag Otto Lauritzen beskriver han som Norges største sykkeltalent siden Thor Hushovd. Her sees stortalentet under trening i vindtunnel ved NTNU i Trondheim. Foto: Scanpix
STORT SYKKELTALENT: 19-åringen Edvald Boasson Hagen vant i dag en etappe i det gjeve rittet Tour de l\'Avenir. Dag Otto Lauritzen beskriver han som Norges største sykkeltalent siden Thor Hushovd. Her sees stortalentet under trening i vindtunnel ved NTNU i Trondheim. Foto: Scanpix Vis mer

Etappen hadde målgang i fjellene, og Boasson Hagen rykket dermed også opp til andreplass i kampen om klatretrøyen.

Nordmannen var med i et brudd som fikk gå etter omkring 50 kilometer. Etter 105 kilometer ble denne gruppen delt i to da fem ryttere stakk av, blant dem Boasson Hagen.

Med fem kilometer til mål og hovedfeltet halsende bak, satte Boasson Hagen inn det avgjørende støtet. Hovedfeltet, som han etter rykket ikke hadde mer enn 25 sekunders forsprang på, kom stadig nærmere, men nordmannen maktet å holde unna.

- Min største seier

– Han er bare 19 år, ropte Christopher Myhre fra det norske landslaget da Boasson Hagen rullet over målstreken, ifølge cyclingnews.com.

I fjor var nemlig Lillehammer-gutten kun juniorrytter.

– Dette er uten sammenligning min største seier. Det var en knalltøff avslutning, sa Boasson Hagen etter målgang.

Følges av profflag

Tidligere i år har han blant annet vunnet to etapper i Thüringen rundt, og han er klar over at profflag som Crédit Agricole, CSC, Rabobank og Quick Step allerede har uttrykt sin interesse for ham. Likevel er planen å bli ett år til i den nåværende norske klubben Team Maxbo Bianchi.

- Jeg tror han har godt av å sykle litt til  i Norge, men jeg vet at mange er interessert i ham, sier Dag Otto Lauritzen.

- Han er Norges største sykkel-talent etter Thor Hushovd. Jeg tror denne gutten kan nå langt, avslutter Lauritzen.