Her er Norges rikeste 2. divisjonsklubb

- Penger ingen garanti for opprykk, sier treneren.

Med et budsjett på 14 millioner kroner skal Kjell Inge Bråtveit lede Randaberg rett gjennom 2. divisjon.

- Nåløyet er trangt og penger ingen garanti for opprykk, sier trener Kjell Inge Bråtveit.

Han har masse erfaring fra Viking og Haugesund-lagene. Da ambisiøse Randaberg tok steget opp fra 3. divisjon i fjor kunne ingen måle seg med rogalendingene.

74 poeng på 26 kamper (24-2-0) er bunnsolid. Målforskjellen var skremmende 83-9. Nå venter tøffere motstand, selv om avdeling 3 ofte har vært den svakeste av de fire 2.-divisjonsavdelingene. Likevel: Randaberg er gjort til årets favoritt av samtlige lag på nivå tre.

- Vi var klare favoritter i fjor. Det taklet vi godt. Motstanden blir tøffere, men vi er også blitt bedre, sier Bråtveit.

Han har bygget opp sitt lag rundt den tidligere Viking-helten Bjarte Lunde Aarsheim. Spillere som Øyvind Svenning, Sindre Erstad og Jørgen Tengesdal har også erfaring fra eliteserien. Det kommer godt med.

- Målsettingen er 1. divisjon innen 2010. Du kan aldri bestille opprykk, men presterer vi som vi kan, har vi muligheten. Penger er bare et middel til å jobbe enda hardere. Det gjør at vi kan trene på dagtid. Vi trener mer enn de andre lagene. Det håper jeg kan gi oss en fordel, sier Bråtveit til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Randaberg satser friskt. Det er gründer Fred Ingebrigtsen som finansierer moroa. Han var nummer åtte på formuetoppen i Randaberg kommune i 2006. I megasatsingen inngår psykologer og ernæringseksperter.

14 MILLIONER I BUDSJETT: Med flere tidligere tippeligaspillere og 2. divisjons største budsjett, er Randaberg årets største opprykksfavoritt på nivå tre. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
14 MILLIONER I BUDSJETT: Med flere tidligere tippeligaspillere og 2. divisjons største budsjett, er Randaberg årets største opprykksfavoritt på nivå tre. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer

- Vi har jobbet mye med den psykiske biten.

- Hvor langt kan dere komme?

- Vi kan nå så langt som helst, sier Bråtveit.

- Det er lettere å holde seg i 1. divisjon enn å rykke opp fra 2. Nåløyet er trangt. Men i vinter har vi klart oss bra mot lag fra nivå to i treningskamper. Det lover bra, sier Randaberg-treneren.

Får han løftet laget opp én divisjon venter enda større budsjett neste år. Fløy, Mandalskameratene og Stavanger regnes som de tøffeste utfordrerne. Kan de spenne bein på opprykksfavoritten?

Øvrige avdelinger 2. divisjon, avd. 1:

Spillselskapene har gjort Peer Danefeld-trente Follo til opprykksfavoritt sammen med degraderte Raufoss. Manglerud Star, Mjøndalen, Lørenskog og Drøbak/Frogn vil også ventelig bite godt fra seg. Valdres debuterer på dette nivået. De er spådd en tøff sesong.

Avd. 2:

Arild Stavrum fikk det ikke til i Molde. Nå skal han løfte Skeid opp fra en avdeling der Ranheim, Kristiansund og Strindheim blir tøffe utfordrere. KIL/Hemne er gjort til nedrykksfavoritt.

Avd. 4

Mest forventninger stilles til trioen Tønsberg, Asker og Tromsdalen. Per Egil Swift trener fortsatt Tønsberg, mens Gaute Larsen (eks. Odd) har tatt over Asker. Bærum er en outsider. De har hentet Thomas Finstad (Strømsgodset). Lofoten og Senja er favoritter til nedrykk.

(NTB)

OSLO 20080411: Med et budsjett på 14 millioner kroner håper trener Kjell Inge Bråtveit å lede Randaberg rett gjennom 2. divisjon i fotball. Den viktigste spilleren blir tidligere Viking- og Start-spiller Bjarte Lunde Aarsheim. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.

<B>LOVER IKKE OPPRYKK:</B> Trener Kjell Inge Bråtveit tror laget hans kan kjempe om opprykk, men tar ikke hardere i enn at han fastslår at Randaberg skal være i 1. divisjon innen 2010.