Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Norges stafettlag

- Kanskje den distansen vi aller helst vil vinne i OL.

FØRSTE OG SISTE: Martin Sundby Johnsrud (t.v) og Petter Northug går henholdsvis første og siste etappe for Norge i morgen. Foto: Heiko Junge / SCANPIX.
FØRSTE OG SISTE: Martin Sundby Johnsrud (t.v) og Petter Northug går henholdsvis første og siste etappe for Norge i morgen. Foto: Heiko Junge / SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| WHISTLER / OSLO (Dagbladet): I morgen går herrenes OL-stafett av stabelen.

Martin Johnsrud Sundby og Oddbjørn Hjelmeseth tar seg av klassiskdelen.

Lars Berger og Petter Northug går de to siste etappene i fri teknikk.

- Vi skal bruke ettermiddag gå gjennom ulike scenarier. Uansett er vi prisgitt de rundt oss, hva de tenker, og vi vet ikke hvordan de setter opp lagene sine, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

- Stafetten i morra blir tøff og tight. Sola er borte vekk, og det kan være det kommer nedbør i løpet av morgendagen.

Skofterud på første etappe
Kvinnelandslagstrener Egil Kristiansen plukket ut Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen til kvinnenes stafett på torsdag.

- Det var tre som skilte seg ut tidlig i uttaket, Therese, Marit og Kristin. Alle har vist god form her borte. Til slutt havna vi på den siste dama, Vibeke, som vi brukte mer tid på.

- Jeg tror dette er et veldig sterkt lag hvis alle har dagen, sier landslagstrener Egil Kristiansen, som holder en god stafettplassering høyt.

- Dette er kanskje den distansen vi aller helst vil vinne i OL, og vi skal gjøre absolutt alt vi kan.

Marit Bjørgen valgte som kjent å stå over lagsprinten mandag. Det tror hun var klokt.

- Det var ikke en enkel avgjørelse, men tror det var klokt. Det er bedre å stå over ett, og gå to gode løp, sier Bjørgen.

Bjørgen, som allerede har to gull og én bronse i lomma, ser for seg en hard kamp mot svenskenes Charlotte Kalla.

- Jeg tror kanskje jeg har et psykisk overtak på Kalla, ut fra det jeg har prestert her, men det er flere tøffe. Follis er også en god spurter, så vi får se. Det blir en tøff kamp.

Dersom Norge skulle ta gullet i Vancouver blir det Marit Bjørgens tredje gull i Vancouver. Det betyr at hun kopierer blant andre Bjørn Dæhlie.

SOM PÅ BEITOSTØLEN: Norge stiller likt som da de norske langrennsjentene kapret norsk stafettandreplass i World Cup på Beitostølen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX. 
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
SOM PÅ BEITOSTØLEN: Norge stiller likt som da de norske langrennsjentene kapret norsk stafettandreplass i World Cup på Beitostølen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!