Kurtovic vraket til EM

Her er Norges tropp til håndball-EM

Ingen Amanda Kurtovic eller Katrine Lunde i den norske EM-troppen.

MED I EM-TROPPEN: Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk. Foto: Vidar Ruud / NTB
MED I EM-TROPPEN: Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Veteranen Katrine Lunde er blitt gravid og venter sitt andre barn. Nyheten offentliggjorde keeperlegenden like før uttaket til håndball-EM.

Lunde er derfor ikke med i den norske EM-troppen til mesterskapet i Norge og Danmark i desember. Lunde har fra tidligere datteren Atina.

Heller ikke Amanda Kurtovic er tatt ut til EM. Kurtovic har slitt med spilletid i Györ denne sesongen og er derfor ikke en av Thorir Hergeirssons utvalgte denne gang.

- Det har vært en tøff kamp å bli blant de 16 utvalgte. Men vi har fått en god miks av en erfaren tropp og ungt pågangsmot. Vi stiller med et lag som er sultent på edelt metall den siste søndagen før jul. På veien dit skal vi jobbe knallhardt hver eneste dag, og vi ønsker å underholde, begeistre og skape spenning inn i de tusen hjem slik vi pleier i desember, forteller landslagssjef Thorir Hergeirsson i en pressemelding.

UTELATT: Amanda Kurtovic. Foto: Vidar Ruud / NTB
UTELATT: Amanda Kurtovic. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

Han har valgt å ta ut 16 spillere og fire reserver som skal være med laget under hele mesterskapet.

- Det gjør oss bedre forberedt på treningene frem til EM starter, og i disse tider er det er en fordel å ha alle samlet i EM-boblen fra starten av, sier Hergeirsson.

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal er full av lovord om Norges EM-lag 2020.

- For et lag vi vi nå stiller med! Det er jo fortsatt en del usikkerhet rundt det hele, men jeg håper virkelig vi får muligheten til å gå på banen i Trondheim med dette laget. Det skal bli tøft å slå oss i år, og jeg kan nesten ikke vente med å komme i gang, sier Oftedal.

Her er de utvalgte norske kvinnene i EM-troppen:

Keepere: Silje Solberg (Györ), Emily Stang Sando (Bietigheim).

GRAVID: Katrine Lunde spiller ikke håndball-EM i desember. Foto: Berit Roald / NTB
GRAVID: Katrine Lunde spiller ikke håndball-EM i desember. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

Utespillere: Camilla Herrem (Sola), Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg), Veronica Kristiansen (Györ), Emilie Hegh Arntzen (Vipers), Stine Bredal Oftedal (Györ), Henny Ella Reistad (Vipers), Nora Mørk (Vipers), Stine Skogrand (Herning-Ikast), Marit Røsberg Jacobsen (Esbjerg), Malin Aune (Vipers), Heidi Løke (Vipers), Kari Brattset Dale (Györ), Marit Malm Frafjord (Esbjerg), Kristine Breistøl (Esbjerg).

Reserver: Rikke Granlund (Esbjerg), Marta Tomac (Esbjerg), Ingvild Bakkerud (Herning-Ikast), Silje Waade (Vipers).

Viruspandemien gjør også at det fortsatt er uklart om Norge får spille på hjemmebane i Trondheim. Det kan bli avgjort i slutten av denne uka eller tidlig i neste, skriver NTB.

Klart er det uansett at Norge ikke får de opprinnelige 8400 tilskuerne ryggen i Trondheim Spektrum. Det ligger an til å bli 200 på tribunene på hver kamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer