MESTERSKAPSDEBUTANT: Larviks Amanda Kurtovic blir med til VM i Brasil som mesterskapsdebutant, som den eneste i Thorir Hergeirssons tropp.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
MESTERSKAPSDEBUTANT: Larviks Amanda Kurtovic blir med til VM i Brasil som mesterskapsdebutant, som den eneste i Thorir Hergeirssons tropp. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Her er Norges VM-tropp

- En uforskammet frisk gjeng, sier Hergeirsson.

LYSAKER (Dagbladet): Thorir Hergeirsson og Mia Högdahl tok i dag ut troppen de skal ha med seg til håndball-VM i Brasil 2. til 18. desember.

Keepere: Katrine Lunde Haraldsen (Györ), Kari Aalvik Grimsbø (Esbjerg).

Utespillere:
Ida Alstad (Byåsen), Karoline Dyhre Breivang (Larvik), Marit Malm Frafjord (Viborg), Camilla Herrem (Byåsen), Kari Mette Johansen (Larvik), Amanda Kurtovic (Larvik), Linn-Kristin Riegelhuth Koren (Larvik), Kristine Lunde-Borgersen (Våg Vipers), Heidi Løke (Györ), Mari Molid (Byåsen), Tonje Nøstvold (Byåsen), Stine Bredal Oftedal (Stabæk), Gøril Snorroeggen (Byåsen), Linn Jørum Sulland (Larvik).

I tillegg er Stabæks Karoline Næss tatt ut som en 17. spiller i troppen i tilfelle Kristine Lunde-Borgersen ikke skulle bli klar til sluttspillet, men prognosene for den tommelskadde bakspilleren er gode. Næss blir uansett med i Møbelringen Cup som står for tur neste helg, og er også med på flyet til Brasil.

- Det er en uforskammet frisk gjeng, som kompenserer for optimal samspilltrening med ekstrem dyktighet på det å være et lag. Vi har god lagånd og gode krigere, som representerer verdiene norsk håndball står for, hvor begeistring og innsatsvilje står sentralt. Det skal folket få se i denne troppen, som de har fått se i tidligere mesterskap, sa Hergeirsson på presentasjonen av VM-troppen.

Norge møter Montenegro, Island, Tyskland, Angola og Kina i gruppespillet. Fire lag i gruppa går videre til åttedelsfinale.

Fire Larvik-spillere som var med på EM-gullaget i fjor er uaktuelle til årets mesterskap. Gro Hammerseng er gravid, Tonje Larsen har et kne som ikke tåler belastningen med landslagsspill i tillegg til Larvik, mens Nora Mørk og Tine Stange er begge ute med skader.

- Det har vært et år med en del utfordringer. Det er viktig, for det dytter både trenere, ledere og spillere framover, blant annet til nytenkning. Troppen har et spennende potensial, sa Hergeirsson under seansen.

Norge har ikke opplevd VM-suksess siden mesterskapet på hjemmebane da laget tok gull for første og eneste gang, i tillegg har det blitt tre sølv (1997, 2001 og 2007) og én bronse (2009) på de norske jentene.

Russland har vunnet tre av de fire siste VM-sluttspillene, og vil også være favoritt når alvoret starter i desember.

Dagbladet kommer tilbake med mer.