Her er Northug-rykket tilbake - i Sverige

Havnet på pallen i 100 meter-sprint. Se video.

(Dagbladet): Sjukdom i fjor høst ødela mye av OL-sesongen for Petter Northug. Det ble ingen medaljer i Sotsji, og da han røyk ut av sprintprologen i Lahti 1. mars, var sesongen over for hans del.

Dagbladets kommentator Esten O. Sæther spekulerte i om kanskje Northugs karriere var over for godt, men fikk kraftig svar på tiltale fra trønderens manager Are Sørum Langås.

En måned seinere er det ingenting som tyder på at mannen med ni VM-gull tenker å gi seg med det første.

Neste år er det nemlig VM i Falun, og der skal Northug skinne igjen.

- For moro skyld Men før den tid tok han seg til å stille på et annet renn i Sverige, nemlig Fjällsprinten. Distansen er en del kortere enn selv de korteste sprintløypene i langrennssirkuset - her er det nemlig snakk om 100 meter.

Og 28-åringen viste at rykket på ingen måte har forsvunnet.

Til slutt endte han på en tredjeplass, bare slått av Ludvig Søgnen Jensen (Bærums Verk) og Adam Johansen (IFK Mora). Også Northugs to brødre, Even og Tomas var med. De endte på henholdsvis fjerde- og 22.-plass.

Lørdag fulgte han opp med seier i Fjälltopploppet, foran Niklas Dyrhaug. Bak de to fulgte sterke navn som Anders Sødergren, Anders Aukland, Petter Eliassen og brødrene Tynell.

- Dette er noe Petter bare gjør for moro skyld. For all del, han er kjapp på 100 meter, men han er ikke helt i verdenstoppen på den distansen. Det berømte Northug-rykket skjer jo etter en mye lengre distanse, sier trener Eirik Myhr Nossum til Dagbladet.

Vil slå tilbake De siste ukene har Northug kost seg med forskjellige turrenn og showrenn, noe som ifølge Nossum har gitt god grunntrening. Treneren anser formen som helt greit, og er helt sikker på at 2014/2015-sesongen blir god, sett med Northug-øyne.

- Han er godt motivert med tanke på neste sesong. Han vil virkelig slå tilbake i Falun, hvor han har en god historie.

For ordens skyld: 100 meter sprint står ikke på VM-programmet.