Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Northugs korte svar på kritikken fra skiforbundet

- Håper de tar imot invitasjonen til å gå i dialog.

MØTTE PRESSEN: Petter Northug møtte pressen utenfor Rådhuset. Her er skistjernen ved en tidligere anledning. Foto:Thomas Rasmus Skaug
MØTTE PRESSEN: Petter Northug møtte pressen utenfor Rådhuset. Her er skistjernen ved en tidligere anledning. Foto:Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petter Northug møtte i kveld pressen utenfor Rådhuset for å snakke ut om konflikten med Skiforbundet. I en svært kort seanse uttalte 29-åringen følgende:

- Jeg har fått med meg at Skiforbundet har nullstilt avtalen, men jeg håper de tar imot invitasjonen til å gå i dialog og finne en løsning. Jeg ønsker ikke en særbehandling, men en avtale på lik linje med alle andre utenfor landslag når jeg representerer Norge i verdenscup og mesterskap, sier Petter Northug i et intervju vist på VGTV.

- Jeg ble forespeilet det i 2013. Nå har jeg vært tre uker i høyden. Jeg har ikke vært der uten grunn. Jeg ønsker å gå fort på ski framover. Ikke minst i VM 2017, i OL 2018 og VM 2019. Jeg trenger derfor en langsiktig avtale.

Etterpå forlot Northug Rådhusplassen.

Brøt stillheten Etter at Norges Skiforbund offentliggjorde på mandag at de nekter Northug startlisens for den kommende verdenscupsesongen, brøt skiesset stillheten i går.

- Jeg beklager at det igjen er støy rundt min person og mine sportslige valg. Jeg har behov for å si til alle: Målet mitt er å gå fort på ski for Norge i verdenscupen - til vinteren og de neste vintrene.

- Det eneste jeg har bedt Skiforbundet om er å stå ved betingelsene jeg ble forelagt forut for valget om å etablere egen satsing utenfor landslaget. Reglene tillater fortsatt at jeg kan defineres som representasjonsløper, men Skiforbundet har ikke vist vilje til å bruke dette handlingsrommet. Derfor har jeg verken svart ja eller nei til avtalen jeg er blitt forelagt, var deler av det Northug skrev i en lang pressemelding.

Gjentok budskapet Under kveldens overraskende seanse på Rådhusplassen i Oslo fortalte Northug at han har fått med seg at Skiforbundet har trukket tilbake den opprinnelige avtalen som har ligget på bordet i sommer. Den avtalen var identisk med den han hadde forrige sesong.

Nå ønsker Northug en ny dialog.

Northug-leiren vil imidlertid ha en avtale lik den han fikk før 2014-sesongen, som åpnet for at han kunne profilere sponsoren Coop også mens han gikk for Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!