Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Northugs siste stikk til svenskene

Ønsket egentlig å sette strek, men klarte ikke dy seg.

HETSER SVENSKENE - IGJEN: Med denne t-skjorten fra hans egen kleskolleksjon viser Petter Northug at det som skjedde i VM i Val di Fiemme vil skje igjen. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito/NTB Scanpix
HETSER SVENSKENE - IGJEN: Med denne t-skjorten fra hans egen kleskolleksjon viser Petter Northug at det som skjedde i VM i Val di Fiemme vil skje igjen. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): At Petter Northug gjør narr av våre svenske naboer skjer like ofte som skikongen vinner renn. Nylig gikk han til et nytt angrep på de blågule med hiphop-låta «Jävla Norrbagge».

Mosvik-løperen innrømmet overfor Dagbladet etterpå at han ikke helt kunne se hvordan han skal kunne overgå seg selv i å mobbe svenskene etter hiphop-låta - og at det kanskje var på tide å kaste inn hetsehåndkleet.

Det varte ikke lenge.

Viser svenskene ryggen Nå sirkulerer det et bilde i sosiale medier med Petter Northug iført en t-skjorte med påskriften «2:a plats är ju också jättebra». Og det er selvfølgelig på ryggen til skikongen ytringen står skrevet.

- Nå er det vel verken t-skjortevær eller lov til å gå med slikt i et OL, smiler Northug-manager Are Sørum Langås til Adressa.

- Men om det blir suksess der, skal du ikke se bort fra at denne blir masseprodusert til VM neste år. Den hadde sett fin ut i Falun, fleiper han videre til avisa.

Petter Northug har som kjent fått sitt eget varemerke, og t-skjorta er en del av kleskolleksjonen til nordmannen. Northug fikk for noen måneder siden retten til å bruke kallenavn som «The Thug», og «Thugen».

Øyeblikk vi husker Her er noen andre øyeblikk vi husker fra Northugs svenskehets:

• Verdenscuphelga i Falun i fjor: Northug gikk først over mål på stafetten med svensk flagg i hendene, fortalte så at han egentlig ville gå over linja med en opplåsbar gris for å minnes SVTs Jonas Karlsson, og til slutt rappet han til mot Emil Jönsson. Etter showingen fikk han beskjed av den svenske langrennsjournalisten Tomas Petterson om å roe seg ned.

• I Oslo-VM i 2011 ydmyket Northug svenskene og Marcus Hellner på stafetten, med demonstrativ ploging mot gullet. Etterpå ble han kalt for en gris av nevnte Karlsson.

• Etter Vancouver-OL året før hadde Northug vært så breial at til og med svenskekongen, Carl Gustav, omtalte ham som «litt kaxig».

Northugs svenskemobbing ble på et tidspunkt så omfattende at «broderfolket» tidligere i år så seg nødt til å slå tilbake. I februar ble det nemlig lansert et t-skjortekolleksjon der nordmannen får gjennomgå.

Til og med Marcus Hellners kjæreste bidro til «Vem fan är Northug Webshop»

Hele Norges coronakart