Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Northugs to vinnersjanser i Ski Tour Canada

- Mye kan skje.

JAGER USTJUGOV: Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug må ta igjen 1.05 og 47 sekunder på russiske Sergej Ustjugov på de siste 30 kilometerne av Ski Tour Canada. Her er de på dagens pressetreff i Canmore.Foto: Terje Pedersen / NTV Scanpix
JAGER USTJUGOV: Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug må ta igjen 1.05 og 47 sekunder på russiske Sergej Ustjugov på de siste 30 kilometerne av Ski Tour Canada. Her er de på dagens pressetreff i Canmore.Foto: Terje Pedersen / NTV Scanpix Vis mer

CANMORE (Dagbladet): Petter Northug ligger 47 sekunder bak Sergej Ustjugov i sammendraget i Ski Tour Canada. Martin Johnsrud Sundby har 1.05 å ta igjen på russeren før de to siste etappene av både touren og årets verdenscup. 

Å ta igjen det blir en av sesongens aller tøffeste utfordringer. 

- Han har virket sterk hele veien og har en ledelse på nesten femti sekunder som blir uhyre vanskelig å ta igjen. Det må tas igjen i morgen, for vi får ikke gjort så altfor mye på den siste distansen, sier Martin Johnsrud Sundby på en felles pressekonferanse med Northug på hviledagen før alt skal avgjøres.

Laber form
Fredag skal herrene gå en femten kilometer inidividuell start, der topp tre henter 15, 10 og 5 bonussekunder i tillegg til differansen i løpstida.
 
- Jeg må ta 45 sekunder pluss bonus. Så må han ikke være topp tre. Da er det mulig å ta ham igjen, sier Martin Johnsrud Sundby med rusten stemme. 

Verdenscupvinneren forteller at han har hangla siden Holmenkollen, og har ikke vært i hundre prosent slag siden femmilsseieren der. 

- Helsetilstanden er vel som den høres ut. Det er ganske labert nå, sier Sundby- 

- Føler du deg syk?

- Ja, ja. Det har jeg vært lenge. 

To Petter-scenarier
Til tross for laber form er altså Sundby med og kjemper om seieren i Ski Tour Canada. Nordmannen har vunnet de sju siste tourene og minitourene som har vært arrangert i verdenscupen.

Det at Martin er med i toppen her også er paradoksalt nok Petter Northugs sjanse til å vinne også, tror Northug selv. Ifølge Northug må han enten gå seg opp i ryggen på Ustjugov i sammendraget selv i morgen, ellers må han gå sammen med Martin på den avsluttende jaktstarten lørdag. 

Om han skal vinne sammenlagt. 

- Det er vel egentlig de to scenariene som er min mulighet til å være med og kjempe om seieren til slutt, sier Petter. 

- Mye kan skje. Det kan være store forskjeller på både kropp, ski og dagsform her i høyden, så man må aldri gi opp før man er i mål her.