Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Her er nye Norge

I skuffelsen over manglende nettsus var det i alle fall én ting som varmet Nils Johan Sembs hjerte; konturene av ett nytt landslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet): En eksperimentell landslagssjef ga plass til flere «ferskinger» i startelleveren mot svake Skottland i går. Han valgte overraskende Espen Johnsen i mål fra start, og minst like oppsiktsvekkende var valget av Brede Hangeland som sentral i midtbanefemmeren. Førstnevnte hadde knapt noe å gjøre, mens Hangeland beviste at han ennå ikke er moden for A-landslaget.

Hardtarbeidende

I går var det de hardtarbeidende indreløperne Martin Andresen og Jan Gunnar Solli som varmet Sembs hjerte aller mest.

- Det var veldig moro å se at midtbanespillerne markerte seg så bra. Martin har en enorm løpskapasitet og er god med ballen. Det skal bli spennende å følge dem videre, sier landslagssjefen.

- Ser vi med dette konturene av det nye Norge?

- Ja. Det vil selvfølgelig alltid variere i prestasjonene, men det er de unge spillerne som er framtida. Vi håper jo på at de skal klare å etablere seg på landslaget, sier Semb.

Han var middels fornøyd med 1. omgang, og veldig fornøyd med den sjanserike 2. omgangen der alle spillerne ifølge Semb «ga jernet». Det eneste som skuffet - og manglet - var målene.

Ineffektive

- Vi er for ineffektive. Det er helt klart et minus. Dette var en helt grei test foran Bosnia-kampen, som blir av en langt tøffere karakter. Det er viktigere at vi scorer der.

- Men det må vel være ganske bekymringsfull at scoringene uteblir mot en så pass svak motstander?

- Det bekymrer meg ikke. Men det er skuffende at vi ikke scoret et par mål. Men på den annen side føler jeg at vi fikk vist at vi kan småspille, særlig i 1. omgang. Da synes jeg til tider at vi hadde for mye ballbesittelse. Etter pause slo vi mer langt og da kom også de farligste sjansene. Jeg tror at en kombinasjon av småspill og langpasninger kan bli bra, sier Semb.

- Uinteressant

- Jeg er også fornøyd med det defensive spillet. Der hadde vi fullstendig kontroll.

- Tror du Trond Sollied hadde blitt underholdt av det som ble prestert i 1. omgang?

- Det er helt uinteressant.

- Sårer det deg ekstra når det er en kollega som kritiserer?

- Nei, det gjør det ikke. Men det må være saklig, og ikke historieløst kritikk. Fakta må stemme.

VARMET SEMB: I går var det de hardtarbeidende indreløperne Martin Andresen og Jan Gunnar Solli (bildet) som varmet Semb aller mest.