Makedonia - Norge lørdag

Her er Ødegaards favoritt på YouTube

- Rent teknisk var hælflikket ganske bra, sier Martin Ødegaard om helgas detalj mot Sparta Rotterdam.

PÅ PLASS I MAKEDONIA: Martin Ødegaard er med A-landslaget igjen etter å ha vært ute i 588 dager. Foto: NTB Scanpix
PÅ PLASS I MAKEDONIA: Martin Ødegaard er med A-landslaget igjen etter å ha vært ute i 588 dager. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKOPJE (Dagbladet): Martin Ødegaard (18) gjør comeback på A-landslaget, 588 dager siden han spilte der sist. Norge møter Makedonia i privatlandskamp lørdag – og Slovakia tre dager seinere.

Ødegaard er bare aktuell for den første kampen. Neste tirsdag er han tilbake på U21-landslaget som møter Irland i EM-kvalifiseringen.

- Det er alltid hyggelig å være tilbake på A-landslaget. Det er det du som fotballspiller drømmer om, så det er stort, sier Ødegaard til Dagbladet.

Comebacket skyldes en god sesong i Heerenveen. Laget er inne i en dårlig periode og ligger på 10. plass. Men helg etter helg dukker det opp geniale detaljer av hva Ødegaard har gjort på banen.

Dette har blitt en farsott: TV-selskaper og folk på sosiale medier har stor glede av å dele Ødegaards lekkerbiskener med ballen. Det har det blitt mange av. Og de sprer seg på YouTube. Men hvilket klipp liker han best selv?

Ingen betenkningstid

Ødegaard trenger ikke lang betenkningstid når vi møter ham på landslagets pressetreff i Makedonias hovedstad Skopje.

Han er godt fornøyd med detaljen han utførte i 0-0-kampen mot Sparta Rotterdam i helga. Med et hælflikk rundet han to Rotterdam-spillere og tok seg inn mot 16-meteren. Du kan se klippet her - eller i Twitter-meldingen i saken.

- Rent teknisk var det hælflikket ganske bra. Jeg hadde også et hælflikk som ga mål. Men det i helga var finere teknisk. Og enda bedre hadde det vært hvis det resulterte i mål.

- Hva tenker du om at slike detaljer sprer seg som en virvelvind på nett?

- Det hender at jeg kikker på involveringene mine etter kamper. Sånn sett er det fint at det kommer på YouTube. Det er alltid fint å se hvordan du har spilt.

Sammenliknet med legende

Den spanske avisa AS sammenliknet helgas detalj med det Fernando Redondo gjorde for Real Madrid i Champions League-kvartfinalen i 2000. Da rundet han Henning Berg på omtrent liknende vis. Du kan se klippet her.

- Hvordan får du det til?

- Jeg har holdt på siden jeg var ung. Jeg er glad i ballen, jeg er glad i å gjøre uventede ting. Helt fra jeg var ung har jeg gjort mye når jeg har vært på løkka.

- Hva tenker du om at klippene av deg sprer seg verden rundt?

- Det er litt sånn det er med sosiale medier. Det sprer seg raskt. Og det er selvfølgelig morsomt, det.

TØY OG BØY: Martin Ødegaard er fornøyd med å være tilbake på A-landslaget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TØY OG BØY: Martin Ødegaard er fornøyd med å være tilbake på A-landslaget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Lagkamerat Morten Thorsby i Heerenveen - som også er på samlingen - er imponert:

- Jeg skjønner at folk liker å se på. Det han driver med er kunst og underholdning.

God treningsøkt

Ødegaard og Norge fikk en god treningsøkt i Skopje tirsdag. Økta fant sted på det flotte anlegget til det makedonske fotballforbundet i utkanten av byen.

Mens Per-Mathias Høgmo ga Ødegaard til sammen ni landskamper, har Lagerbäck vært reservert. Samlingen i Makedonia er den første han er med på under svensken.

De to startet treninga med en god prat. Blant annet lurte Lagerbäck på hvordan han ser på media. Ødegaard vil ikke si noe mer om praten - annet enn at det «ikke ble sagt noe spesielt».

- Jeg har vært her i et døgn. Jeg har fått litt informasjon og begynner å skjønne mer og mer. Jeg håper at jeg får mer informasjon utover i uka.

- Heerenveen ligger på 10. plass. Hvordan synes du sesongen har vært?

- Litt blandet. Vi startet godt. Blant annet slo vi PSV Eindhoven hjemme. Men nå har vi ikke vunnet på fem-seks kamper. Det er litt kjedelig. Vi må håndtere det og bare komme oss ut av det.

Ofte kontakt

Ødegaard er utlånt fra Real Madrid ut sesongen. Han er ofte i kontakt med sjefspeideren i den spanske giganten.

- Vi snakkes med jevne mellomrom. Real Madrid synes jeg gjør det bra, og det er positivt.

FOKUSERT: Martin Ødegaard har ni landskamper for Norge. Lørdag kan han få kamp nummer ti. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FOKUSERT: Martin Ødegaard har ni landskamper for Norge. Lørdag kan han få kamp nummer ti. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Er du langt unna førstelaget?

- Jeg er nok et lite stykke unna. Det er naturlig. Det er mange bra spillere der. Jeg visste det kunne ta tid da jeg kom dit. Men jeg er i en fin klubb nå og føler at jeg utvikler meg.

Ødegaard hadde opprinnelig kontrakt med Real Madrid fram til sommeren 2018. Han vil ikke si noe om den blir forlenget, selv om ryktene sier så.

Positiv fyr

Trener Lars Lagerbäck vil ikke dra noen Ødegaard-konklusjoner basert på tirsdagens trening.

- Det var en relativt enkel trening. Han er den spilleren han er. Og det virker som en positiv og trivelig fyr.

Norge trener i Skopje onsdag, torsdag og fredag før kampen lørdag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer