Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik oppsummerer Kjetil Jansrud OL

Her er OL over for Jansrud. Skrek ut i frustrasjon

Kjetil Jansrud greide ikke å hevde seg i storslalåm.

UTE: Kjetil Jansrud kjørte ut i den første omgangen av dagens storslalåm. Foto: BILDBYRÅN.
UTE: Kjetil Jansrud kjørte ut i den første omgangen av dagens storslalåm. Foto: BILDBYRÅN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Etter sølv i utfor og bronse i super-G den påfølgende dagen, skulle Kjetil Jansrud i dag avslutte OL med storslalåm.

32-åringen fra Vinstra satset alt fra topp, men fikk et altfor langt hopp og kjørte ut tidlig i løypa. Hans siste konkurranse i OL var spolert.

Irritert

Det var tydelig at han var irritert. Jansrud så opp, skrek noen gloser før han kjørte videre ned i bakken. Der stoppet han på nytt opp, ristet på hodet og serverte noen nye gloser.

- Det var frustrerende. Rett og slett, sier Jansrud.

Han fortsetter:

- Det er skuffende selvfølgelig. Det er vanskelig å se stort på det som idrettsutøver når man kjører ut. Jeg var skikkelig tent i dag og ville gi skikkelig gass. Av respekt for de fire plassene Norge har så skal man ikke stå på start og tenke at dette blir en bonus. Man kjører for de medaljene som teller.

Jansrud var klar på at det skulle et mirakel til hvis han skulle hevde seg i toppen, men han selvfølgelig var på start for å kjempe om dem …

Jansrud bekreftet også at han ikke kommer til å stille i lagkonkurransen i neste uke.

Godt OL

Aksel Lund Svindal dro hjem i helgen, og nå følger Jansrud etter. Nå venter nye utfordringer i siste del av verdenscupsesongen.

- Det er litt vanskelig å oppsummere OL rett etter man kjører ut i et storslalåmrenn, men jeg kan da prøve. Hvis du begynner med medaljene er det et stolt øyeblikk. Jeg vil kanskje trekke fram laginnsatsen som det råeste, spesielt med det som skjedde på utforen. Hvis det ikke hadde skjedd hadde det vært mer fokus på det. Bare å greie det gir en ubeskrivelig feeling for laget.

Jansrud fortsetter:

- Tar man med seg to medaljer fra OL så skal man være fornøyd. Vi kan gjerne snakk om å være kort fra to gull, det er mye hva og hvis som alltid. Jeg kommer til å smile når jeg sitter på flyet hjem.

Nå ser Jansrud fram til å komme hjem og avslutte sesongen i Kvitfjell og Åre.

Krasjet i mål

Dramatikk ble det for flere i den første omgangen av dagens storslalåm.

Manuel Feller så ut til å kunne utfordre Hirscher, men rett foran målområdet falt østerrikeren, og skled i mål på ryggen.

- Kombinasjonen av fart og svinger ble litt feil ved de siste portene. Jeg har det litt vondt nå, men jeg håper å være fin til slalåmtreningen, sier Feller til Dagbladet.

Østerrikeren lå bare elleve hundredeler bak Hirscher ved siste mellomtid, og ville vært en kandidat til medalje om han holdt seg på beina.

- Beskriv følelsen av å falle rett foran mållinja i et OL?

- Jet tenkte bare «å faen,» svarer Feller lattermildt.

Feller skled faktisk inn i mål bare 1,31 sekunder bak Hirscher til tross for fallet.

Østerrikeren ble derimot diskvalifisert fordi han ikke passerte den siste porten riktig.

Tungt for Kilde

Heller ikke for ulykkesfuglen Aleksander Aamodt Kilde blir storslalåmen noe han kan se tilbake på med glede.

Den norske 25-åringen kjørte ut tidlig i dagens første omgang. Legg på at han ble tatt av vinden i superkombinasjonen og dunket inn i en port og mistet staven i super-G - så har du et OL i motvind.

- Jeg var rask ut fra start og gikk raskt ut, oppsummerte Kilde løpet med glimt i øyet.

- Det satte en strek over OL for min side. Når jeg ser tilbake på OL har det vært skuffelse. Jeg hadde lavere forventninger enn planlagt før OL fordi sesongen har vært så ustabil. Det er vanskelig å prestere over forventning når du kommer til et OL og ting ikke stemmer hundre prosent. Jeg velger å se framover og har fokus på det som kommer i siste del av sesongen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!