Her er Ole Gunnars treningstips

- Ball, ball, ball, ball.

- TREN MED BALL: Ole Gunnar Solskjær trente 40 utvalgte spillere på Ekebergsletta i dag. Han oppfordrer spillere og trenere til å gjøre flest mulig øvelser med ball, og viktigst av alt - ha det gøy! Alle foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
- TREN MED BALL: Ole Gunnar Solskjær trente 40 utvalgte spillere på Ekebergsletta i dag. Han oppfordrer spillere og trenere til å gjøre flest mulig øvelser med ball, og viktigst av alt - ha det gøy! Alle foto: Thomas Rasmus Skaug/DagbladetVis mer

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær har gått fra spiller til trener hos Manchester United. Torsdag kom han til Norway Cup for å dele tips og trene 40 utvalgte utøvere.

Dagbladet møtte fotballhelten og ba ham gi noen tips til alle de spillerne og trenerne som ikke fikk sjansen til å delta på Solskjær-treninga i dag.

- Det aller viktigste som fotballspiller er at du synes det er morsomt å holde på. Man må ha lysten til å lære for å bli god, sier Solskjær, som selv har deltatt en gang på Norway Cup.

Clausenengen-laget ble utslått i 1/32-delsfinalen.

Solskjær tror et viktig grep i treningen er å gjøre alle øvelser med ball. Slik kan basisteknikken øves opp.

- Mottak, medtak, pasninger, skudd - alt dette må øves opp med ball. Mange repetisjoner og varierte øvelser, oppfordrer Solskjær.

Solskjær tar fatt på sitt andre år som sjef for United-reservene. Der er jobben å gjøre de nest beste klare for førstelagsspill hos sir Alex Ferguson.

- Jeg lærte veldig, veldig mye i fjor. Det er noe annet å ha ansvaret for et helt lag med taktikk og trening enn å bare passe på seg selv, sier Solskjær til NTB.

ETTERTRAKTET: Det har vært mange kjente fjes på Ekebergsletta igjennom uka, men ingen har fått samme oppmerksomhet som United-trener Ole Gunnar Solskjær.
ETTERTRAKTET: Det har vært mange kjente fjes på Ekebergsletta igjennom uka, men ingen har fått samme oppmerksomhet som United-trener Ole Gunnar Solskjær. Vis mer

Til sine trenerkolleger i aldersbestemte klasser her hjemme har han følgende råd:

- Gjør treningene så variert, morsom og utfordrende som mulig, sier United-legenden til Dagbladet.

Sjekk alle Norway Cup-resultatene her!

MØTTE KÅFJORD: Ole Gunnar Solskjær slo av en prat med fotballpresidenten i mellom treningsøktene.
MØTTE KÅFJORD: Ole Gunnar Solskjær slo av en prat med fotballpresidenten i mellom treningsøktene. Vis mer