Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er overgangene som gikk i vasken

David Villa, Rafael van der Vaart og Amr Zaki var alle ønsket i Premier League i går.

IKKE TIL MANCHESTER CITY: David Villa forble i Valencia da overgangsvinduet stengte. Her feirer han en Spania-scoring i Prøve-VM. Foto: AP/Paul White
IKKE TIL MANCHESTER CITY: David Villa forble i Valencia da overgangsvinduet stengte. Her feirer han en Spania-scoring i Prøve-VM. Foto: AP/Paul White Vis mer

• Klubb for klubb: Alle overgangene i Premier League til og med i går

(Dagbladet.no): Det var siste sjanse til å styrke stallen før januar. Siste gløtt for å gi fansen optimisme før en regntung høst og bitende førvinter.

Premier League-klubbene skulle dra opp de siste pencemyntene fra jakkeforet, all ledig kapital var rettet mot den siste dagen i overgangsvinduet.

Så endte gårsdagen opp som en stor skuffelse for de fleste fans, bare Everton kjøpte stort utenlands med 60-millionershandelen for backen Johnny Heitinga (Atletico Madrid).

Tottenham-jakt
Men det manglet ikke på viljen. Britiske aviser skriver i dag om overgangene som aldri ble noe av.

Ifølge The Guardian var Spurs-manager Harry Redknapp på jakt etter langt flere enn spilleren han fikk, Niko Kranjcar fra Portsmouth.

Redknapp hadde enda et Pompey-navn på ønskelista, veterankeeper David James. Og han vile kjøpe stopperne Anton Ferdinand (Sunderland) og Matthew Upson (West Ham). Lokkemat for Ferdinand-budet var høyreback Alan Hutton.

Spurs skal ha prøvd å bytte til seg James mot reservemålvakt Carlo Cudicini, men det ville ikke Pompey være med på. I tilleggg skal Spurs ha prøvd å veksle inn David Bentley mot Manchester Citys bulgarske venstreving Martin Petrov.

Også Everton snuste på Bentley, men ifølge The Independent stoppet styreformann Bill Kenwright kjøpet av mannen med Beckham-foten

Daily Telegraph skriver at Arsenal-stopper Philippe Senderos nesten havnet hos Hull. Oransjetrøyene skal også ha prøvd å hente Abdoulaye Meite fra WBA, samt Aston Villa-spiss Maron Harwood. Den siste overgangen skal ha gått i vasken på grunn av lønn, skriver avisa. Nyopprykkede Burnley prøvde seg derimot på en Hull-angriper, Daniel Cousin, uten hell.

IKKE TIL PORTSMOUTH: Amr Zaki fikk ikke forlate sin egyptiske klubb i går. Foto: EPA/Clive Lawrence
IKKE TIL PORTSMOUTH: Amr Zaki fikk ikke forlate sin egyptiske klubb i går. Foto: EPA/Clive Lawrence Vis mer

Det skal ha vært Manchester City som sa nei til å kjøpe Bentley fra Spurs, men de gikk villig inn i samtaler med West Ham om å låne ut Zimbabwe-spiss Benjani. 31-åringen endte opp hjemme i Manchester i går kveld, det handlet om penger.

Pompey bommet på Zaki
Hammers klarte heller ikke å sikre seg Bordeaux-spissen Marouane Chamakh, på tross av grønt lys fra den franske klubben.  Brede Hangeland forble i Fulham i går, ingen bud på nordmannen er rapportert. Manager Roy Hodgson fikk til gjengjeld avslag da han forsøkte seg på Middlesbrough-ving Jeremie Aliadiere.

Portsmouth hentet inn 13 nye fjes i løpet av sommeren, men gikk glipp av et par store fisker i går. Tidligere Wigan-spiss Amr Zaki fikk ikke gå fra den egypiske klubben Zamalek. En overgang for Villa-back Nicky Shorey var avtalt, men så ombestemte spilleren seg.

Manchester City sikter høyt med sjeikmilliardene i baklomma. Ifølge The Times hadde City-sjef Mark Hughes en kanonsignering i kikkerten før vinduet dundret igjen: David Villa.

Avisa skriver at City rett og slett ikke maktet å få til Villa-overgangen fra Spania og Valencia til Storbritannia og Manchester.

Real Madrid-playmaker Rafael van der Vaart skal ha vært på vei til Everton, nederlenderen var innstlt på en Goodison Park-karriere. Så bestemte Real seg for likevel å satse på midtbanespilleren, skriver Daily Mail.

På samme måte hadde både Fulham og Blackburn et seint håp å sikre seg bundesligaspiss Marco Pantelic. Serberen gikk til slutt gratis fra Hertha Berlin til Ajax i går.

Stoke trodde de hadde sikret seg Bayern München-back Christian Lell i går ettermiddag. En pris på 30 millioner var avtalt, men så raknet alt.

IKKE TIL EVERTON ELLER CITY: Tottenham skal ha vært ivrige på å få kvittet seg med England-ving David Bentley. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
IKKE TIL EVERTON ELLER CITY: Tottenham skal ha vært ivrige på å få kvittet seg med England-ving David Bentley. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Årsak: Den tyske klubben ikke klarte å finne sin egen spiller før tida hadde rent ut. Han var borte vekk, sporløst forsvunnet.

Ingen av topp 4-klubbene, Chelsea, Manchester United, Liverpool eller Arsenal, valgte å krydre stallene sine med siste liten-kjøp i går.
Og totalt ble det brukt mindre penger i dette vinduet enn forrige sommer, skriver Daily Mail.

Bruker mindre penger
Avisa har snakket med revisjonsfirmaet Deloitte, og foreløpige beregninger viser at Premier League-klubbene brukte omlag 4,5 milliarder kroner i løpet av sommermånedene.

Det er en halv milliard mindre enn i 2008.

Pengesummen som gikk ut av Premier League forteller enda mer, den var 800 millioner kroner mindre enn sist. Når salg er fratrukket brukte toppklubbene 2,15 milliarder på spillere, ned 350 milloner.

Deloitte mener alle tall peker i samme retning, spesielt når det er kjent at nyrike Manchester City alene spyttet ut 1,2 milliarder kroner på stjernehandel.

- Historisk pleier Premier League-klubbene å importere mer enn de eksporterer, fordi omsetningen er så stor. Men nå er nettopbruken av penger gått ned, og det skyldes mye pengene Real Madrid har gitt for Cristiano Ronaldo og Xabi Alonso.

Agenten Leon Angel sier at klubbene er nervøse for økonomien under finanskrisen, derfor ble aldri lommebøkene åpnet på vidt gap i går.

- Klubbene ønsket å redusere lønnsutbetalingene, og det har ført til flere avtaler med mindre verdi. Det var mindre penger rundt og klubbene har vært forsiktige fordi de frykter at inntektene skal gå enda mer ned, sier Angel.

IKKE TIL EVERTON: Rafael van der Vaart var interessert i et klubbskifte til Everton, men så fikk han likevel sjansen i Real. Foto: EPA/ARNE DEDERT
IKKE TIL EVERTON: Rafael van der Vaart var interessert i et klubbskifte til Everton, men så fikk han likevel sjansen i Real. Foto: EPA/ARNE DEDERT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling